26.1.12

InTrend February 2012!

"Rekaan nan seunik empunya nama sedari dahulu gemarkan yang punya suntikan futuristik dalam setiap bait rekaan sama ada gaun malam, prêt-à-porter mahupun gaun koktel. Memandang mimpi esok, jadi resolusi hari ini. Dress pendek bermain panel jahit hitam dan merah cukup industrialist lantas padanan fabrik flowing lawan paling sejagat."


As seen in InTrend Magazine February 2012 issue. Grab your copy NOW!

10.1.12

Idea Segar, Rekaan Unik (Ilham Generasi X)

The Fashion Show, watch now! Part 1 | Part 2
Pereka fesyen berbakat besar ini mempunyai daya kreativiti tersendiri, sekali gus melayakkan hasil rekaannya dinobatkan sebagai ‘Best Collection’ Degree Fashion Show 2010, UiTM Shah Alam. Kini bernaung dibawah label Sandra Azwan, pemegang Ijazah Sarjana Muda (Seni Reka Fesyen) dari UiTM Shah Alam ini sentiasa mencari idea baru dan segar dalam karyanya kerana ini mencerminkan kekuatan dan kualiti sesuatu rekaan yang dipersembahkan.
Ilham unik pereka muda ini dapat dilihat dari segi pemilihan fabrik, potongan rekaan, dan cara sesuatu rekaan itu dihasilkan supaya dapat meninggalkan kesan tersendiri.
Jelita Magazine, January 2012.
Justeru, setiap rekaan yang dihasilkan harus mencerminkan personaliti pemakai dan sekali gus menjadikan rekaan itu unik, elegan dan eksklusif.
Menerusi koleksi terbaru (Spring/Summer2012) yang dipersembahkan di ‘Malaysia International Fashion Week 2011’(MIFW), Sandra dinobatkan sebagai ‘Most Promising Designer 2011’ oleh BDA Awards 2011.
Backstage Photos? Click
Texts from Jelita Magazine, January 2012.
Photos by Blackpeper Production/Fadzli Nordin

Feel free to check this out: It's MIFA & Sandra Azwan 2011 by Erika Toh. She was there to support me!;-)
and I would love to share these with all of you. Check them out! It's all about MIFW 2011 and what goes around it!;-P
P/s: My name is Sandra Azwan, not Sandra Shah...hehe. Visit Walk the berry! Click
lalalala......via mommaholicseries. Click

9.1.12

T O P 30 (part 3)

Malaysia's Next Top Female Blogger 2011by Sandra Azwan


Do they have what it takes to be Malaysia’s Next Top Female Blogger 2011?



TOP30part 3
.............................................................................

"I wish I can be the one in top 30.I would like to share about fashion,inspiration and my very own thoughts to you all.I prefer to meet new friends from anywhere,with the one who would like to share." Karen Cyan
.............................................................................

"I may not look like The Next Malaysia's Top Female Blogger 2011 , I may not have 5000++ followers , but I just want people to know that we do not have to impress people by doing something that does not reflect ourselves ." Tyra Ahmad
.............................................................................
“Bagi saya, rasa yakin dan gembira berkongsi itu lebih penting daripada mengejar populariti semata-mata. Saya tidak mahu matlamat blogging saya berubah hanya kerana dikaburi wang ringgit, tapi saya ingin kekal dalam dunia blogging untuk jangka masa yang lama. SHARING IS CARING.” Nisa Kay
.............................................................................
“Kalau mengikut height, weight, waist and segala galanya tu, I mmg tak layak jadi Model, Sedihkan? HAHA So, Sandra, I'm the next Malaysia's Top Female Blogger k? Boleh kan? :)” Wawa Zameri
.............................................................................
“Walaupun saya baru lagi dalam dunia blogging ini dan tidak mempunyai follower yang ramai seperti orang lain, tetapi tidak bermaksud yang saya tidak boleh menjadi Malaysia’s Top Female Blogger 2011.”Mastina
.............................................................................
“To become Malaysia Next Top Blogger 2011 there is a needs of high commitment and required a lot of mental and physical preparation. Sharing is our responsibilities right. Apart from that I would like to become more versatile and fashionable. It is important to boost up my confidence level.” Azizah Alwi
.............................................................................

“I don’t really like to be the next top in any social network.Maksud aku,kalau orang femes2 ni,selalu sahaja ada yang suka ambil kesempatan. As we can see nowadays there are many copy fakers. Example: A lot of fake facebook profile has been found. The fakers use the photo and name of the famous people without permission. OMG. that’s cruel. Do you get any advantages of doing that?” Nurul Ainul Farhain
.............................................................................

“Memandangkan saya tidak rajin blogwalking dan drop komen pada blog lain, tetapi alhamdulillah follower semakin bertambah dari sehari ke sehari. Page view pun meletop pernah cecah 1000 hits sehari.” Azza Azman
.............................................................................
“saya rasa saya nak mencuba nasib saya dan mencuba untuk mengubah penampilan saya supaya lebih menarik dan lebih berkeyakinan. eka adalah diri eka sendiri..takde nak meniru blogger2 lain dalam hal2 berkaitan blog dan sebagainya dan kadang2 suka tengok jer blog2 lain dan dari situlah dapat ilham nak menjadi seorang blogger.” Eka Hafizy
.............................................................................
“Siapa sangka budak gemok boleh jadi Malaysia's Top Female Blogger 2011 kan? tak salah untuk bermimpi demi mengecapi impian. tuah ayam nampak kaki tuah manusia siapa tau??? bukan glamour yang dicari tapi ilmu untuk dikongsi tu lagi best...!” Ezora Abdul Rahim
.............................................................................

view
part 1
part2
part3