29.9.11

MIFW2011

Hello Malaysia. Just a quick update...this year I will be showing my new S/S 2012 collection-organize by MIFW (Malaysia International Fashion Week) and BDA (Bumiputra Designers Association) and I'm totally excited to be part of it. Talking about my new collection, everythin' is still under construction.Keep on viewing my blog page for more updates from me. visit it's MIFA

26.9.11

T O P 30 (part 2)

Malaysia's Next Top Female Blogger 2011by Sandra Azwan
S T Y L E |  S H A R E | I N S P I R E
Do they have what it takes to be Malaysia’s Next Top Female Blogger 2011?


TOP30part 2
.........................................................................

“Totally yes. This is because of my passion. And the thoughts in my blog is genuinely from me. I appreciate things and i learn somehow. Sharing is the main reason i keep blogging. We share and we rejoice in every little things we've learnt.” Anastasheeka
.........................................................................
“Why not? I'm a blogger and female.  Blogging dah jadi one of part in my life. Lagipun siapa tak nak title Malaysia's Top Female Blogger 2011 kan? Cujen
.........................................................................
“Siapa yg xsuka follow ke arah kebaikan,kan..itu lebih afdal! Famous tu xsemestinya terletak dr follower yg ramai tp juga kene count hati2 yg syg anda..anda rase anda cukup femes tak di kalangan hati2 org di sekeliling anda...?” Faatin Nasreen
.........................................................................
“InsyaAllah saya adalah "Malaysia's Top Female Blogger 2011" kerana saya percaya dengan diri sendiri yang mampu untuk berjaya dalam setiap perkara yang saya lakukan. Laman web sosial ini juga pada masa yang sama mampu menyedarkan betapa pentingnya dunia fesyen di mata semua orang.” Siti Suhaila Bt. Radenan
.........................................................................
“YES! I'll be the next Malaysia's Top Female Blogger 2011. tiada apa yang mustahil jika sentiasa berusaha tanpa kenal apa makna putus asa. Yes, I’m not famous neither gorgeous nor glamorous. But, I do have my other side which others see....."Yes, that's her I’m looking for!!!" Cimot
.........................................................................
“Soalan susah ni. haha. Tapi saya berharap la mudah-mudahan rezeki menyebelahi saya untuk menang dalam contest 'Next Malaysia's Top Female Blogger 2011'.ceewahh.. Keyakinan itu mesti ada,walaupun saya bukannya blogger dikenali ramai dan popular….Saya harap suatu hari nanti saya dapat la berjaya seperti mereka juga. InsyAllah..” Aida Azryn
.........................................................................
“Asyik yakin Asyik boleh menjadi seorang blogger yang baik dan berjaya .Memang original by me.Tiada sebarang peniruan disini, malah Asyik memang seorang yang komited bila membuat sesuatu..Kalau nak jadi Miss World ke Next Top Model ke itu dah sah-sah xdapatla sebabnya memang xsesuai..ha3..Lagipun minat Asyik memang pada sesuatu yang berseni dan blog ini merupakan salah satu bidang seni iaitu seni penulisan.”Nikisa Izas
.........................................................................
“YAAA~!!! sayalah the NEXT MALAYSIA'S TOP FEMALE BLOGGER 2011 jika blogger-blogger lain mengiktiraf saya sedemikian……….yang paling penting ialah pembaca enjoy dengan entry-entry yg saya hidangkan untuk tatapan mereka. --walaupun kadang-kadang tajuk entry macam memboringkan..hahaha~” KhumaeraIsmail aka Habibi Hamid
.........................................................................
“Dreaming can be so inspiring and why not if I’m become one. Without dreaming and efforts, words t will never drive us to what we want to achieve… and no harms of trying coz it just another phase of life we are learning all the way….Chill! ;)” Enny Nursuliza
.........................................................................
“I’m the next Malaysia's Top Female Blogger 2011 because I wrote my blog with 100% based on my experiences, views and ideas. Despite the fact that I have so much interesting interest that I’m always excitedly wanna share with the readers, I’m also a person who loves to mingle in the crowd to meet new people and enjoying life to the limit!” Suzai
.........................................................................
TOP30part 2
To be continued.....
I love rock 'n' roll, so put another dime in the jukebox , baby.....
Joan Jett & The Blackhearts

22.9.11

T O P 30 (part 1)

Malaysia's Next Top Female Blogger 2011by Sandra Azwan
S T Y L E |  S H A R E | I N S P I R E
Do they have what it takes to be Malaysia’s Next Top Female Blogger 2011?


TOP30part 1


.........................................................................
“Everyone has a blog these days. It brings ideas out to the public and through blogging, you can see a lot of people have some pretty unique perspectives. Frankly speaking, i just love to write with quality entry and not the quantity. Plus, blogging has become a true forum for exchange.”Iera Fakhira
.........................................................................

“Writing about the simplicity of life to remind people that happiness is in doing the things you love.  Being a medical graduate, living miles away from home, trapped in a post-soviet mindset, I have more stories to tell, experiences to share and more wisdom to offer.” Miszlullaby

.........................................................................

 Seperti kata Kimora Lee Simmons, 'saya boleh jadi gila apabila bercakap soal fesyen'.  Saya tahu bahawa saya belum lagi mempunyai banyak pengalaman dalam dunia blog, tapi saya akan berusaha bersungguh-sungguh untuk mengemaskini blog saya sekerap mungkin agar boleh menjadi blog yang 'profesional' suatu hari nanti.” Nur Hazimah

.........................................................................

“Seorang blogger perlulah mempunyai keyakinan diri yang tinggi untuk menulis segala bentuk pendapat supaya ideanya dapat diterima pakai oleh para pembaca. Bagi saya, follower yang beribu-ribu bukanlah ukuran untuk menjadikan kita sebagai Top Blogger tetapi pembaca setia yang tidak jemu untuk datang ke blog itulah merupakan kepuasan dalam berblogging,” Myravea

.........................................................................

“I've already obtain bunches of a big heart readers who loves most of my post, so I take it as a Yes. Although my blog just reached the age of four months,  I'm satisfied with the overall performance. (Followers, daily visitors, comments on post). Actually we need at least a year experience to achieve the success as a feasible Top Female Blogger.” Namee Roslan

.........................................................................

“Kalau diberi peluang , siapa yang taknak kan ?First mungkin orang akan fikir yang majoriti orang yang nak Top top ni gila glamour je . But as for me , nope . Aku lebih suka kalau blog aku ni dikenali atas sebab isi kandungan yang menarik daripada atas sebab banyak tepek gambar je lebih . Faham tak ?” Farah Amalina

.........................................................................

“I can say YES and I can say NO.. huhu what ever it is I just try my luck..Yups maybe atleast we need a year experiences or more than that to say HELLO for ext Malaysia's Top Female Blogger..Layak ker newbie macam MTT just 4 bulan lebih blogging but who care?? Cuba nasib apa salahnya….” Laily Qaisyirah

.........................................................................

“For me, being a blogger is through my own leisure pursuit, its wonderful to have a site that is specially meant just for me..and also I got to share my stories,the ups and downs of my life with my fellow cool readers! In my point of view,its better to have someone that always there to appreciate what you are doing than having someone there,just to satisfy your needs to get popular. I'd rather be different than a carbon copy.” Aliaa

.........................................................................
“I'm the BRAT. I'm always fabulously ME. I'm a blogger and I definitely come with an attitude! - Of a brat. haha.Nana Eddy
.........................................................................

“YESSSSSSS! Im really confident with my answer…. Maz rase maz mampu walaupun tak derlah hebat mana nak mengaku NEXT MALAYSIA TOP FEMALE BLOGGER kannn.. Tapi kalau mencuba dan ade rezeki apa salahnya.. Sebab maz nak buktikan bukan hanya blogger yang pandai bergaya, yang kurus, rupa cantik jer boleh jadi famous.” Nurul Mazni Sawal

.........................................................................
TOP30part 1
To be continued.....
"In order to be irreplaceable, one must always be different."
Coco Chanel

18.9.11

TOP30MNTFB2011?

Salam satu Malaysia! Hello….saya pasti ramai yang sudah tidak sabar untuk mengetahui senarai Top 30 special contest dari saya-Malaysia’s Next Top Female Blogger 2011! Disini, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada bloggers yang sudi untuk menyertai contest ini. Untuk pengetahuan anda juga, tujuan utama saya untuk menganjurkan pencarian istimewa ini adalah kerana minat saya terhadap dunia blog dan pada masa yang sama ini merupakan peluang untuk saya lebih mengenali anda sebagai 'blogger' dan secara tidak langsung ia mungkin dapat memberikan satu dimensi baru untuk blog anda lebih dikenali ramai.

Blog ‘Life with Sandra…..’ merupakan tempat dimana saya dapat berkongsi minat  terhadap dunia fashion dan saya pasti ramai blogger-blogger wanita diluar sana mempunyai minat yang sama. Sekali lagi saya ingin menyatakan bahawa penglibatan anda terhadap contest ini tersangatlah dihargai + bermakna sekali buat saya dan pencarian Malaysia’s Next Top Female Blogger ini pada masa yang sama merupakan tanda terima kasih saya buat anda.

Sekiranya anda tidak tercalon untuk senarai Top 30 MNTFB2011, saya berharap agar anda tidak berkecil hati dan kalau boleh saya nak anda semua dinobatkan sebagai MNTFB2011 by Sandra Azwan nie! Kalau saya buat macam tu, of course lah tak adil kan? Kepada yang berjaya tersenarai sebagai TOP30 ,tahniah diucapkan! ( Senarai Top30 akan diumumkan dalam minggu ini) 

Saya juga bercadang untuk menganjurkan special contest ini setiap tahun, dan bagi yang tidak berjaya tahun nie, boleh cuba pada tahun hadapan 2012 + hadiahnya akan lebih cun dari tahun ini-itu janji dari saya. Semoga berjaya! with love|Sandra Azwan

15.9.11

Giorgio Armani F/W 2011/12 Preview Collection @ KLCC!

Another stunning collection from Armani! Enjoy these exclusive photos from Giorgio Armani F/W 2011/12. I'd definitely love to see more pieces from the collection…anyway it’s a preview.









Location: Giorgio Armani|KLCC

ARMANI|DOLCI....Yummylicious!

13.9.11

Who will be the winner? And the nominees are....

 Check this out! Click MNTFB 2011!
Siapakah calon favorite anda? Share it with me!


P/s: Terima kasih diatas sokongan yang diberikan.Thank you so much!!! and good luck to all of you!Peace.

12.9.11

I survived (part 2)

Hello Malaysia & salam semua. Pulau Langkawi, one of my top 10 places to visit in Malaysia as it's home to breathtaking scenery! Btw, these are a few of my favorite pics. So, what do you think? Cantik tak? Location: Langkawi Cabel Car, Oriental village.
On a sunny day, you can totally see parts of Thailand towards the north and Indonesia towards the south-west.Hello Thailand!


Gambar ini sangat sesuai dijadikan back cover untuk album!;-P
Frankly, I am stunned and speechless at the moment! Lord..
 It looks like a giant alien spaceship landed here and left half of its futuristic equipment upon departure. The view from up here is crazy!!
Panorama yang terindah bakal disaksikan sekiranya anda berada disini.
There are of course many more other great places you can visit in Langkawi. Ayuh, cuti-cuti Malaysia!

P/s: Yeye, dapat cheque dari Nuffnang lagi. Thank You Nuffnang!;-P

9.9.11

I survived (Part 1)

Cabel car punya pasal sanggup beratur. Mereka-mereka yang sedang menunggu di atas tangga tu sebenarnya tengah tension giler....sebab? dihadapan mereka ade BANYAK lagi orang sedang gigih beratur...time nie, kalau ade yang nak potong line, gerenti kene potong kepala! ;-P

Hi…Kali nie saya nak tunjukkan kepada anda semua gambar-gambar yang berjaya dirakamkan setelah terpaksa beratur selama 1 setengah jam untuk sampai keatas platform, diatas gunung Mat Chinchang dan dibawa keatas menerusi gondola-gondola yang comel! Ingatkan 1 syawal tak ramai la orang nak naik cabel car nie..sangkaan saya sememangnya tidak tepat sekali. Pengunjung yang datang tu kebanyakannya Chinese dan golongan-golongan mat saleh. Setiap satu gondola boleh memuatkan seramai 6 orang sahaja! 

Untuk pengetahuan anda semua, there are 2 viewing platforms on the top station, with their respective heights at 690m (first station) and 710m (second platform). Kalau anda nak tahu dengan lebih lanjut perkara-perkara asas nie, google la yer.Perasaan saya ketika berada didalam gondola itu? Excited & jantung berdebar kencang! Gondola akan bergerak ke kiri dan ke kanan sekiranya angin bertiup kencang( thank god, masa kiteorg naik gondola tu, tiupan angin biasa-biasa je!) Seronoknya.
Location: Langkawi Cabel Car,Oriental Village


Yeye... masa yang ditunggu-tunggu , sudah nak tiba! Finally!
no komen! Macam budak-budak.
Sungguh berani kan aksi Bro kita nie? (ayat......)Gambar ini dikedudukan 652.5 meter above sea level.
View yang cantik-cantik, POSE menarik, tunggu Part yang seterusnya OK? Thank You.