30.4.11

Once upon a Carlos!

"Julien, I'm thinking about Pulut Durian."

Hello lovely readers and bloggers! How’s life going on? I hope everything goes well! Ok, yesterday, I went shopping with my little brother and we had a general discussion about a lot of things going through our life. It’s pretty fun to have a great moment with someone you loved and talks about almost everything including your personal life, bla..bla…bla…and secrets! For sure? The truth is, I don’t have anything to hide and we don’t hide anything about each other. It’s a rule! I believe that honesty is an extremely important towards everywhere and everything in life. Peace

"What! Are u mad?" Location: Carlos Mexican Canteena, Pavilion|KL.


......and suddenly my world is filled with sunshine!

The one and only, Fatin Liyana!!!! She's so adorable and I love her style, like seriously, JUST LOOK AT HER! OMG!...... classy & elegance! Over pulak......hehe, Thanks babe!;-)

29.4.11

It Happened One Night!

Sometimes being a brother is even better than being a superhero! We're having a crazy webcam moment here! ......with Julien Hakym. Fyi, I just cut my hair, does it look good?;-P

This is so not me...and yet i like it! haha.Ok, let me ask you somethin, when you look into someone's eyes, what do you see?
Can you see anything other than just eyes?
My answer would be......Sparkles!!! Have a nice weekend! Peace;-)

27.4.11

In the Zone!

Clean, sharp and wicked-smart! Images via CouteQueCoute

25.4.11

250411

Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars. ~Les Brown

Hello…..just a quick update, saya pasti, mungkin ramai yang tak sabar-sabar untuk ‘join’ my special contest | Malaysia’s Next Top Female Blogger 2011, is it true? Bagi sesiapa yang berminat, saya ada menawarkan hadiah yang pastinya cukup lumayan dan exclusive - Baby Doll Dress by Sandra Azwan? Untuk pengetahuan semua juga, banyak perkara perlu diambil kira bagi memastikan kelancaran special contest ini kerana saya tidak mahu ianya dilihat sekadar melepaskan batuk ditangga! I want it to be really special, easy-breezy, exclusive and fun!

Disini saya akan berikan sedikit gambaran mengenai special contest ini, ianya lebih kepada 'Special Interview' between me and you. Basically, you just need to answer a few questions and it's all about your lifestyle, personality, fashion sense and of course, a few more questions about your adorable blog! Just be prepared and remember, setiap jawapan kepada soalan yang diberikan perlulah mencerminkan personaliti anda yang sebenar and make it sounds easy, breezy and beautiful! Jangan risau yer, soalan mudah sahaja! Ok, apa yang perlu anda lakukan sekarang ialah bersabar dan saya akan berikan maklumat lanjut mengenai contest ini dalam masa terdekat, kerana buat masa sekarang saya sedikit busy with my crazy schedule! As much as I complain about my crazy schedule, I secretly love it. haha….So, keep on viewing ‘Life with Sandra…..’ and I'm sure it's gonna to be a blast! Thank you!;-)

Feel free to check this out: My top 5 Fashion bloggers!

P/s: Info terkini! Atas perbincangan yang dijalankan oleh pihak saya, sesiapa sahaja (blogger wanita) mempunyai hak untuk join contest ini. Tiada sebarang sekatan dikenakan. Good luck! Harap maklum;-) Sebarang pertanyaan: sandraazwan@gmail.com

22.4.11

It's Not The End Of The World!

If you want to make your dreams come true, the first thing you have to do is wake up! via facebook|Sejuta Impian (TV3)

Salam & hello semua……Tarikh(17/04/2011) merupakan hari yang cukup bermakna didalam hidup saya kerana berpeluang berkongsi rasa kasih dan sayang saya terhadap bidang ‘fashion’ ini menerusi program terbaru TV3-Sejuta Impian! Untuk pengetahuan semua juga, saya cuba untuk mendapatkan ‘dana’ bagi menghasilkan koleksi rekaan saya yang seterusnya tetapi saya tidak berjaya. Untuk pengetahuan semua, melalui maklumat yang saya perolehi, program ini dilihat diterbitkan bagi membantu rakyat Malaysia & melihat apakah sumbangannya kepada komuniti.Ermmm...

"I believe that there is an explanation for everything, so, yes, I believe in miracles!"

Saya tidak mahu mempersoalkan isu ini kerana sebab-sebab tertentu dan untuk mengetahui kisah selanjutnye, jangan lupa untuk tengok program ini! Saya tidak bersedih, Saya tidak menyalahi sesiapa, membantah, mahupun tidak berpuas hati dengan komen juri malah saya rasa berbangga kerana saya berani untuk menyatakan hasrat dihati dan pada masa yang sama, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih yang tidak terhingga kepada TV3 kerana memberikan saya peluang untuk bersama menjayakan program ini and I think it’s a good exposure for me + one of the most exciting experience I've ever had!

"Hello semua, hari ini saya akan menunjukkan cara-cara untuk menyediakan pancake bersalut madu!" via facebook|Sejuta Impian (TV3)

Apa yang paling penting disini ialah saya menerima kritikan yang positif sepanjang proses ‘temubual exclusive’ itu berlangsung dan mereka ada merasakan bahawa menyertai program ini merupakan satu platform yang salah buat saya memperlihatkan kredibiliti dan bakat yang saya ada melainkan ianya membabitkan sebilangan komuniti dan mendapat impak yang besar dikemudian hari. Walaupun tidak berjaya, saya puas dengan apa yang saya perkatakan dan saya akan teruskan usaha untuk memajukan diri saya dan of course untuk memartabatkan industri fesyen di Malaysia ke peringkat yang lebih tinggi.

Segala impian mungkin akan menjadi kenyataan sekiranya kita sendiri berfikiran positif dan kurangkan berfikiran negatif! Berbekalkan semangat, usaha dan doa, insyaallah...dream and it will happen. So, jangan lepaskan peluang untuk menonton saya di Sejuta Impian, hanya di TV3! Oh, tidak dilupakan kepada semua yang saling tak putus-putus memberikan sokongan untuk saya, anda semua blogger-blogger dan pembaca diluar sana!! Terima Kasih!;-)

Tahniah kepada mereka yang berjaya! Peace

There is only one thing more painful than learning from experience, and that is not learning from experience. ~Laurence J. Peter

P/s: Untuk pengetahuan semua, program ini bukan bertujuan untuk mencari siapa pemenang dan siapa yang berjaya ditewaskan. Harap maklum!;-)

21.4.11

Follow your passion, and success will follow you!

Making it happen! More pictures from my recent exclusive presentation|Sejuta Impian-TV3 will be uploaded soon.

Salam dan hello semua. Berkaitan dengan contest ‘Malaysia’s Next Top Female Blogger’ yang bakal berlangsung tak lama lagi tu, disini Sandra nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada anda semua yang menyokong dengan baik dan memberi respond yang luar biasa terhadap contest nie. Disini juga Sandra nak ucapkan terima kasih kepada blogger2 yang baik hati seperti :


....kerana memberi sokongan padu dan sudi untuk promote contest ini buat tatapan blogger2 lain. Thank you so much! Sandra amat menghargai jasa baik anda. So, sesiapa yang sudi untuk promote contest ini, jasa baik anda dialu-alukan dan kalau ada mana-mana blogger yang namanya tak disebut diatas cepat-cepat inform dekat Sandra yer…..Thanks babe!;-)

P/s: Terima kasih kerana sudi follow blog Sandra dan kalau ade mane2 blogger yang Sandra tak berkesempatan untuk follow balik tu cepat2 inform dan tinggalkan link blog anda diruangan komen. Sorry sangat2 dan terima kasih 1000x!!!( I will get back to to ASAP) Kalau ade mana2 blogger yang ingin menggunakan gambar2 dalam blog 'life with Sandra.....' untuk tujuan kebaikan bersama, (backlink me) silakan, dan jangan takut2 yer. Peace


If passion drives you, let reason hold the reins. ~Benjamin Franklin

20.4.11

Malaysia's next top female blogger!









Hey girls, do you have what it takes to be the next Malaysia's top female blogger2011? More details coming soon, this contest should be a fun way to show off your true personality and most importantly your blog & get a chance to win a great+ exclusive prize!! Feel free to spread the word around as every little bit helps, Thank You!! by Sandra Azwan



INFO: Salam & hello.....untuk pengetahuan anda, contest ini akan berlangsung tidak lama lagi dan ini merupakan salah satu cara untuk saya dan komuniti masyarakat untuk mengenali anda dengan lebih dekat lagi! Sebagai seorang pereka fesyen, saya berasa bertuah kerana dapat menghasilkan rekaan untuk golongan wanita dan pada masa yang sama saya dapat menterjemahkan hasil rekaan saya berdasarkan personality, character dan aura si pemakai dan ianya bukan satu tugas yang mudah. Ok, straight to the point: Kita sedia maklum bahawa blogger seperti Hanis Zalikha, Fatin Liyana, dan ramai lagi (these bloggers are truly the spokespeople for a new generation of women) mempunyai personaliti dan cara mereka yang tersendiri didalam arus dunia blog ini dan adakah anda juga memiliki 'x-factor' sama seperti mereka dan yang dicari oleh saya selama ini?





P/s: Can you help me spread the LOVE? I need as much feedback on these as possible! Thanks for your help. I really appreciate it. Thank you so much! Peace



Beauty is not in the face; beauty is a light in the heart. ~Kahlil Gibran

19.4.11

Stop makin' that Duckface!

Can I use chalk as foundation on my face?

Stop making that face Julien!


Weird faces are commonly used in boring situations in order to entertain oneself!haha

Smiling not only makes us look younger and more attractive,it also brings back fond memories of my youth. Totally!

A few hours later we get sick from it and that's it! lol

18.4.11

My exclusive interview with STARMAG!

“I try to challenge myself to exceed my boundaries, to make my label original and recognizable. And keep on having fun with fashion!” Sandra Azwan 

Does the generation of Malaysian designers have what it takes to appeal to today's fashion savvy audience?
Stories by Dzireena Mahadzir
starmag@thestar.com
Via TheSTAR|STARMAG, Sunday 17 April 2011

He knew exactly what he wanted when he enrolled in Uitm: To hone his skills and start his own label-“I have always had the drive to create fabulous fashions.”After completing his studies, Sandra set out to make his way in the industry, as he considers it a privilege to be able to continue chasing his dream of becoming a designer.
Sandra says he is inspired by the word of “fashion” itself: it feeds him and inspires him to come up with creative designs. A lot of his designs are sparked by ideas that come through books, movies, music and architecture, basically anything that catches his eye. His main fashion influence is Balenciaga, specifically under Nicholas Ghesquire.
Sandra believes an outfit should reflect the wearer’s personality. His design are about identifying the personality of a woman and making it unique and exclusive through design: “They are totally for fashionistas daring enough to experiment with novel looks and styles.”
He describes his label as fashion forward, modern, futuristic, feminine, elegance and sophisticated. His first collection, in 2007-08, was inspired by 1960’s fashion and was called “In love with Twiggy”. It was created for MiFA(Malaysian International Fashion Award) competition. He went on to become one of the finalist for MiFA 2008. His final degree project in 2010 was inspired by Zaha Hadid’s radical approach to architecture and was called “Future Hybrid”.
Sandra’s latest collection, for spring/summer 2011, has futuristic elements and is all about modern life. Clean shapes and complementing patterns make for interesting silhouette while the use of white and nudes gives the collection a certain simplicity and freshness, and adds elements of youth and audacity.
He wants to see just how far he can go in this field that he loves: “I try to challenge myself to exceed my boundaries, to make my label original and recognizable. And keep on having fun with fashion!”

Via TheSTAR|STARMAG
*Photos courtesy of Sandra Azwan.

16.4.11

Terbang tinggi-tinggi!

The desire to reach for the sky runs deep in our human psyche. ~Cesar Pelli

Salam satu Malaysia diucapkan kepada semua blogger-blogger sekalian.Terlebih dahulu, seperti biasa la kan….nak ucapkan terima kasih daun keladi diatas sokongan yang tidak putus-putus diberikan. Sebenarnya saya sedikit nervous sebab hari Ahad nie ade next presentation berdepan dengan mereka-mereka yang high-profile punye status! Bab-bab kene present nie sememangnya membuatkan saya sedikit tidak tentu arah tapi, janganlah pikir yang saya tak boleh nak buat pulak kan! Insyaallah and hopefully,everthing will be great! Amin. Fyi, hari ahad(17/4) ini juga merupakan tarikh keramat blog ‘Life with Sandra…..’ Semoga dengan sokongan anda semua, akan membuatkan saya lebih bersemangat lagi didalam meneruskan hidup yang penuh pancaroba (ayat!!) Biarlah apa orang nak cakap, yang penting sekali kita semua harus tabah menjalani kehidupan! Betul tak?

Terbang.... Burung nie memang tak jinak langsung!

P/s: I'm so freakin' excited for this coming sunday! First of all, my next major presentation with Sejuta Impian-TV3, and then my interview with TheStar(STARmag)-keluar ahad ini (jangan lupa untuk beli paper TheStar yer) and finally, Life with Sandra's 3rd anniversary! Yeay....;-)

15.4.11

Thank You Nuffnang!

Salam dan hello semua! Anda semua sihat? (tiba-tiba Sandra Azwan terpanggil untuk share bende nie)Orang cakap 'this kind of thing' memberi lebih semangat untuk terus berblogging. Betul ke? anda setuju? Anyways, thanks to Nuffnang and keep on comin'! Hehe, agak-agaknya lepas tak kalau beli kasut Gucci?( ke kene tambah banyak?) Dush!;-P

P/s: Sorry for any inconvenience this might cause. Peace

14.4.11

My lucky 888th & 900th followers!



P/s: Lepas nie nak settlekan blog header for Mama Kembar 3, Erika Toh and Schajar McFlurry pulak. Diharap anda semua bersabar ek....sorry sebab saya busy sikit lately.Peace
Guess who's next? Lucky number 1000?;-P
Jumlah terkumpul:99x! Siapa cepat dia dapat!(macam contest pulak)Thank you

13.4.11

Top 25!

Salam dan hello semua. Seronok tidak terkira tatkala melihat my black and white picture menjadi Top 25(click) pilihan Cik Epal menerusi contest anjuran Cik Epal-Black & White picture! Thank you so much Cik Epal kerana memilih saya! Yeay......kepada semua yang terpilih, semoga berjaya and all the best of luck! Peace.

Contest Cik Epal-Black & White picture :Sandra Azwan.

Sejuta Impian-TV3

Saya ingin tujukan lagu ini khas untuk blogger2 yang mengenali saya. Jom Karaoke?
Via Facebook-Sejuta Impian|tv3

Salam semua. Kali nie nak bercerita sikit pasal Program Terbaru TV3-Sejuta Impian. Untuk pengetahuan semua, saya merupakan individu yang percaya bahawa jika kita mempuyai keazaman dan impian untuk berjaya, peluang yang wujud itu tidak harus dilepaskan dengan begitu sahaja. Pujian harus diberikan kepada skuad Sejuta Impian dan TV3 kerana keprihatinan mereka terhadap golongan belia di Malaysia dalam merealisasikan impian dan hasrat terpendam selama ini.

Menjadi seorang pereka fesyen diusia saya sekarang sememangnya memerlukan bantuan dari banyak pihak. Saya juga akui bahawa ramai diantara pereka-pereka muda tanah air memerlukan satu keajaiban dimana karya-karya yang dihasilkan diberi perhatian yang sewajarnya sekaligus mendapat tempat dihati masyarakat dan umum. Bagi diri saya sendiri, bakat, daya kreativiti yang tinggi, keterujaan terhadap fesyen tidak cukup dan hampir tidak bermakna sekiranya tiada bantuan ataupun dana dari mana-mana pihak yang melihat ini dapat membuka mata masyarakat. Oleh itu, dengan adanya program seperti ini, ‘Sejuta Impian’ merupakan peluang keemasan yang dinantikan oleh saya dan sememangnya oleh belia semua.

Saya merupakan individu yang percaya bahawa jika kita mempunyai ‘vision’ dan ‘mission’ serta saling berusaha kearah matlamat hidup yang dicari selama ini, mimpi dan angan-angan itu pasti akan menjadi kenyataan. Apa yang paling penting disini ialah, saya percaya bahawa dengan bakat dan kredibiliti saya ini diharap mampu untuk mengangkat martabat fesyen tanah air ketahap yang membanggakan sekiranya saya diberi peluang untuk menjayakannya.

Sandra: Makanan kegemaran pun nak kene beritahu dekat penonton ke?
Crew: Toksah dok gatai!

Dengan menyertai program seperti ini, saya sememangnya beria benar mahu mengangkat martabat fesyen tanah air ketahap yang membanggakan, sekiranya hasil kreativiti, daya imaginasi, semangat, dan dengan usaha saya selama bergelar ‘Independent Fashion Designer’. Ini secara tidak langsung akan mendapat perhatian dari masyarakat, individu-individu tertentu, badan-badan korporat, swasta mahupun badan kerajaan sendiri bahawa minat yang mendalam saya terhadap bidang ini tersangatlah menggunung dan semestinya saya tidak akan sia-siakan- sekiranya saya diberi peluang/perhatian dan ini juga menunjukkan bahawa hasil kreativiti saya dihargai. ‘Sejuta Impian’ merupakan satu peluang yang sangat besar didalam mencapai matlamat hidup saya dan pada masa yang sama bagi memeriahkan lagi industri fesyen di Malaysia.;-)

Dreams are illustrations... from the book your soul is writing about you. ~Marsha Norman

Sejuta Impian-TV3(Malaysia): Tahniah kepada semua yang terpilih ke SEJUTA IMPIAN... satu tapak sahaja lagi untuk merealisasikan IMPIAN ANDA…..Kepada anda yang tidak terpilih, jangan jadikan ini titik noktah kepada IMPIAN anda.. di mana ada kemahuan, disitu ada jalan... (kami telah cuba sedaya upaya kami untuk membantu anda..)via Facebook

P/s: Saya berjaya untuk ke pusingan seterusnya.(17/04/2011) Wish me luck! Terima Kasih diatas sokongan anda semua.

12.4.11

SEGMEN:DIY!


Salam satu Malaysia dan hello semua! Kali ini nak join segmen dari blogger kita-Nazim Nasri-SEGMEN:DIY. Fyi, Nazim Nasri nie merupakan lucky followers saya yang ke-500! Feel free to check this out: My lucky 500th Follower!

Exclusively for Nazim Nasri.

Nazim Nasri: dah banyak kali masuk sini. hehehe dah biasa. macam rumah sendiri :P
sandra, join lah segmen kita kat blog i ;)

Sandra: Ok, no problem!;-)

10 fakta tentang diri saya:

-Independent Fashion Designer

-I love to wear Jacket.Mempunyai lebih dari 10 jenis ‘jacket’ pelbagai warna!

-Mempunyai niat nak jadi Pramugara. ( Zaman sekolah dulu)

-Suka memakai pakaian berwarna hitam.

-‘ulat buku’ FASHION!

Some books are to be tasted, others to be swallowed, and some few to be chewed and digested. ~Francis Bacon. Check this out: Books that saved my life!

-Handphone saya gunakan untuk membuat/terima panggilan dan sms sahaja!

-I’m not into Twitter! Peace

-Saya seorang yang mudah untuk tersenyum.

-Saya merupakan individu yang friendly dan mudah mesra dengan sesiapa sahaja. Tak percaya?

-Kalau bab-bab pakaian nie, saya agak cerewet sikit. Tak boleh terlalu besar, terlalu kecil, neckline yang luas, kemeja/t-shirt ‘crumple’, warna baju sedikit pudar, ade kesan kotoran, dan banyak lagi. Kadang-kadang tension jugak! lol. Apa yang penting sekali ialah, saya seorang yg simple je sebenarnye.

10 perkara/perkataan yang selalu saya sebut:

-Thank God!
-Cun
-Hello
-How’s life?
-Sihat?
-Jom
-kat mane?
-Cantik sangat!
-Comel giler.
-Terima kasih.

10 perkara “pertama kali” dilakukan dalam hidup saya:

-Stylist for Britain’s Next Top Model Cycle 6-Episode 11!

-Finalist MiFA8 2007(First time ditayangkan di Star World channel 711!)

-Face-to-Face with Dato’ Jimmy Choo!

-First time pergi audition -Malaysian Idol! It was absolutely the CRAZIEST experience ever!

-Pertama kali bekerja sebagai crew F&B di Sheraton Langkawi( sementara tunggu result SPM)

- Pertama kali bekerja dengan TV3. Stylist for Gangstarz- 2008

-Terima award for ‘Best Collection’ (Degree Fashion Show 2010) dengan memakai platform boots 7 inch! I just go for it..;-)

-First time mengalirkan air mata sebab tgk filem ‘The legend of 1900’ –1998 film directed by the Italian filmmaker Giuseppe Tornatore, starring Tim Roth.

-First time dapat bekerjasama dengan london,spain,Scotland based Photographer-Oscar Munar! Feel free to check this out: With Oscar Munar

Search: Oscar Munar for more fashion by Sandra Azwan.

-Pertama kali pegang Industrial Sewing Machine(2005) excited habis!

-and the list goes on…..;-)

11.4.11

110411

Salam dan hello semua! Adakah ini merupakan kali pertama anda disini? Sekiranya jawapan anda berbunyi, “Ini merupakan kali pertama saya dilaman blog Sandra Azwan”, saya dengan merendah diri ingin mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga diatas lawatan anda. Sebenarnya, saya sedikit teruja dengan terjahan blogger2 yang baru untuk saya kenali dan saya berharap ianya akan kekal. Untuk pengetahuan semua juga, saya suka untuk berkongsi cerita/pengalaman dengan anda semua! Yeay…..Bagi yang baru sahaja follow blog ini, berikan saya sedikit masa untuk menerjah kembali blog anda dan kalau boleh, sila tinggalkan link blog anda diruangan komen. Kepada Cik Epal yang cute miut tu, terima kasih daun keladi sebab suka( kalau tak suka, nak sumbat 100 bijik meatballs dalam mulut Cik Epal…hehehe) dengan illustration yang dihasilkan. Gambar2 diambil dibawah cahaya lampu kuning, tak sakit mata kan?Peace



In this picture with Julien, me, Sarah and Ima.

Sarah yang super duper cute! She reminds me of Twiggy;-P

Mohawk inspired hairstyle pose!LOL

P/s: Lepas selesaikan beberapa perkara penting(blog header for the winners, lucky followers 900 and 888, and the list goes on...... Sandra Azwan nak anjurkan contest pulak! Anyone interested? hehe

10.4.11

Puccini?

I am a Vampire, looking fiercely sexy, looking good, looking for my sweet victim TONIGHT! Coming soon! Exclusively for Sonnets / Unrealities XI

100411



Fiting.
Model: Ima

9.4.11

It's gettin' closer!

Salam dan hello semua! 2-3 hari berlalu tanpa sebarang post membuatkan perasaan gelisah. Mungkin kerana terlalu sibuk dengan kerja.Kalau boleh tak nak gunakan alasan ini untuk tidak berblogging tetapi terpaksa juga!Hehehe
Oklah, untuk pengetahuan semua, baru-baru ini saya ada menerima panggilan dari skuad Sejuta Impian-TV3, dan saya berjaya ke-pusingan seterusnya. Yeay! Thank you Sejuta Impian and skuad sejuta impian.It's gettin' closer and I just can't wait for the next round! Feel free to check this out: 3,2,1 Action!