9.9.11

I survived (Part 1)

Cabel car punya pasal sanggup beratur. Mereka-mereka yang sedang menunggu di atas tangga tu sebenarnya tengah tension giler....sebab? dihadapan mereka ade BANYAK lagi orang sedang gigih beratur...time nie, kalau ade yang nak potong line, gerenti kene potong kepala! ;-P

Hi…Kali nie saya nak tunjukkan kepada anda semua gambar-gambar yang berjaya dirakamkan setelah terpaksa beratur selama 1 setengah jam untuk sampai keatas platform, diatas gunung Mat Chinchang dan dibawa keatas menerusi gondola-gondola yang comel! Ingatkan 1 syawal tak ramai la orang nak naik cabel car nie..sangkaan saya sememangnya tidak tepat sekali. Pengunjung yang datang tu kebanyakannya Chinese dan golongan-golongan mat saleh. Setiap satu gondola boleh memuatkan seramai 6 orang sahaja! 

Untuk pengetahuan anda semua, there are 2 viewing platforms on the top station, with their respective heights at 690m (first station) and 710m (second platform). Kalau anda nak tahu dengan lebih lanjut perkara-perkara asas nie, google la yer.Perasaan saya ketika berada didalam gondola itu? Excited & jantung berdebar kencang! Gondola akan bergerak ke kiri dan ke kanan sekiranya angin bertiup kencang( thank god, masa kiteorg naik gondola tu, tiupan angin biasa-biasa je!) Seronoknya.
Location: Langkawi Cabel Car,Oriental Village


Yeye... masa yang ditunggu-tunggu , sudah nak tiba! Finally!
no komen! Macam budak-budak.
Sungguh berani kan aksi Bro kita nie? (ayat......)Gambar ini dikedudukan 652.5 meter above sea level.
View yang cantik-cantik, POSE menarik, tunggu Part yang seterusnya OK? Thank You.

23 comments:

meaw said...

lamanya tak naik cable car,seronok gila naik cable car ni,hee

Siti Suhaila said...

Bestnyaaaaaa :D

Nikisa Izas said...

WOW..Interestinglah..nak pg langkawi juga la cm nih;)
*dh lama xjln2 kt langkawi;)

Sr. Maryam Fatanah said...

owh, bila tgk gmbr ni bru teringat yg saya pun prnah dtg sini time skolah dulu ! best gila kan?? the views are DAMN beautiful..n sandra n ur brother mmg mcm budak2..huhuhu..ramai gak time raya..anyway, i looking 4ward to see ur nice photos

nuruhuda_329 said...

walaweiiii...nice entry...nak no fon...err tetibe hahhahaha =)

Nur Intan Syafinaz said...

Wah best nye klu dapat tangkap gambar!!!...

krunch2sa said...

tabik spring dekat bro yg buat aksi maut 652.5 meter above sea level...CAYALAH!!!!

Rozuan Ismail said...

wow seronok nampak berjalan2

JJ Roa Rodriguez said...

i dont know what happened here.. but just be safe while having fun my friends...

JJRod'z

Miss Kira said...

pemandangan dia superb gila.. xD

Aida Azryn said...

aida sekalipun xpernah naik cable car lagi. =.=

Rtp Farra Arisha said...

the view was very stunning ya!! :D

yeah berani sungguh beliau melakukan aksi sebegitu! ahaha..

geeds said...

i've fallen in love with your blog! love all the photos and the story behind it.
:)

n u r f a r h a n a h said...

eyh! xraye ke? hahhaha

Aman Ibrahim said...

waa~ bercuti di langkawi Sandra..
have fun there..

CaDLyNN said...

penah p sana gak..best! antara cable car langkawi n singapore...langkawi punye lg scary..hahaha...sbb panjang betul..tak sampai2...

putput said...

sempat lagiprgi cable car! best2!
that guy sgt berani buat aksi mcm tu=="

Bob Merley said...

been there!!! 2003 i guess.. (=

imah said...

cuak tgk bro tuh lompat - -'

Nana Eddy said...

waaaahhh.. bestnye. nak jugak. last pegi ctu dah bertaun2 lepas. huhu.

iKhRam said...

memang best naik cable car.. best! best! best!

::FAIZ FARISH:: said...

nice pic

cimOt said...

bestnye sandra!!tak penah naek cable car lagi..ajak la kami ajak laaa..sobssssssssssssss

:P