15.8.11

Mood Raya!

Sekali-sekala kalau dapat bergaya macam pendekar melayu best jugak!

Salam semua! Bercakap soal Hari Raya memang semua sudah tak sabar dan saya sendiri sememangnya tak sabar nak balik berhari raya di Pulau Langkawi (rumah my sister and her husband la). Baju raya untuk tahun ini? Malas nak pakai baju 'sendiri' terpaksalah membeli, kali nie nak ala-ala bollywood style! Untuk pengetahuan semua juga, saya bukan jenis yang suka memakai dari atas ke bawah (complete look) baju melayu+ samping+songkok! Apa yang paling penting disini ialah pada hari tersebut, ianya merupakan hari yang paling meriah & bermakna dalam hidup saya. Yeye, nak raya! ;-P

P/s: Teringat waktu zaman tecik2 dulu berhari raya dengan kawan-kawan yang sebaya dengan saya. Sungguh menyeronokkan sekali!;-P

44 comments:

cik najihah said...

slamat berpuase :)

Hans said...

hehehehe
sama la bro
tak pernah pakai 1 set completed
cuma tahun depan dah cadang nak beli satu set
:-)

Nur Intan Syafinaz said...

Mood raya dah smpai dah tu..haha
En. Sandra Azwan..nanti kad raya smpai lah ye..hehehe..

Siti Suhaila said...

wiwit =)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhh ala ala bollywood... I like.. hehehehe

megan frog. said...

Selamat hari raya sandra azwan. Eh, awal sgt ker? Huhu.

Jo Qusary said...

Saya pun nak pakai baju raya... tapi malas juga, haha...

laskar pelangi said...

salam ramadhan :)

mia.azlin said...

whoa ! ala bollywood :) jgn lupe upload gmbr nnt ye. hee ^^

miszlullaby said...

nak dwet raye...
hihi :D

ZWAN SABRI said...

lepas ni balik Langkawi, mesti suma terkejut sbb ingat Shah Rukh Khan yang balik.. HEHE

MySuaraBlog: Penyakit Makan Benda Pelik

EYP_g.0.n.z.a.L.3.s said...

salam ramadhan n selamat ary raye ..!! wah2 ~ ala bollywood plak taon niey .. bley jd SRK la nnt raye .. ^^

Abe Goreng said...

Hehe.bro azwan thx follow blog goreng. Ni ad entri khas utk bro. Thx yo.:D

Kaki Goreng ke-500!!!

mizzkechique said...

bollywood gitu.. vouge la nt.. hehe..
camat ari raya.. :)

GreenAppleKu.com said...

Selamat menyambut hari raya yang bakal tiba tidak lama lagi ya, Sandra.

Bob Merley said...

baju melayu is awesome! bollywood style also awesome! but this mesti ade tema merdeka. btol x? (=

CaDLyNN said...

semangatnye sandra nak raye ;p

Alyza Fisol said...

wahhh...org langkawi rupanye...mai la singgah umah raya nanti... :D

meaw said...

abg sandraaaaa,selamat hari raya,mau duit raya la,haha..laaaa orang utara rupanya....kihkihkih

eqbalzack said...

alamak dah nak raya..abg eq lom shopping lagi ni...hehe

Tyra Vader said...

Don't forget to buy me some Langkawi chocolates once you get there :)

Mama Kembar 3 said...

mama pun mood nak raya gak nih! asal dengar lagu raya kat radio, terus hilang mood nak keja hehehe. don't forget to post your pics beraya in baju bollywood okeh? :-)

Lizzie Yasmin said...

owh, bollywood? nak jd Shah Ruck Khan or Salman? Kurta yeay...

Ain SSB said...

Amboii gambar, bergaya sungguh dengan satu set! hehe. Ain dah tau camna rupa bollywood style tu sebab pakistan2 kat sini bila raya, tentunya diorang pakai baju diorang...bollywood style la! :)

Jue said...

slmt bpuasa..x lama lg raya =)
skali skala pakai lengkap pe slhnyer kan ^^

el-janna said...

wah........ same la kita pun ade mood hari raye ni^^

Amirah Adnan said...

nak duit rayeeee :p

Aida Azryn said...

fulamak! hehe.. semangat! :P

Rtp Farra Arisha said...

WOOOOWWWW!! u've big spirit of raya nowww!! keep it on!! ;)

muhamad hanif said...

ahahah,

raya je, puasa tak abes lagi lah..



=)

Anonymous said...

Sandra Azwan pakai baju melayu..haha

アヌムちゃん said...

bestnya nak raye..ada baju raya..org jauh ni xde baju raya pun.sob2..selamat berpuasa ye ..

fai said...

saya justru kebalikan sandra, dari tahun ketahun begitu hari raya idul fitri selalu beli baju di departement store, tapi kali ini saya design sendiri untuk lebaran kali ini, tentu sama dengan adik saya.

wah saya juga sudah tidak sabar mudik (pulang kampung) ke kalimantan

Ana Ghazali said...

hehe..zaman kanak-kanak la paling seronok...:)

Hans said...

bila balik langkawi?

.diannorhayati. said...

hi abg sandra. da lame tak jalan jalan di blog ni :)


hee. eh nampak lain pakai baju melayu tu.

ye,bile ingat time raye mase kecik kecik best kan?:)

auzack said...

hye :)
da lme x bce entry kat blog neh...
Slamat Hari Raya 2 Sandra Azwan :)

khairul said...

sy folo 1990

Proton Saga baru ? .http://gilamodified.blogspot.com/2011/08/new-saga-espire.html

merahitujambu said...

salam syawal..=)

raje carl said...

selamat hari raya :)

Ari Hastari Hadipranoto said...

happy idul fitri,,^_^

Mama Kembar 3 said...

salam sandra. selamat hari raya! :-)

Nikisa Izas said...

Selamat Hari Raya Sandra:)

cimOt said...

happy eid sandra!!