24.5.11

Dolled Up

Doll face! Cute, Clean & Clear! Let me ask you somethin'.....
When people call you 'doll face' does it mean your face is flawless/cute macam patung, or somethin' else? (for girls only!)
 Jil Sander Eyewear Spring/Summer 2011 women's advertisements via CQC

32 comments:

nawal addina said...

cute ! nice ! i loike .. hahahah

Belog MTT said...

'doll face'?? sangat subjektif ! theee~ :)

qellissa said...

kalau org kata muka mcm doll face tu maknanya muka mcm anak patung kot..flawless dan cantek....agaknya...=)

CutieIntan said...

lebih kurang macam tu kot...

Nisa Kay said...

klau org panggil doll face, maybe sebab dia cute miut macam anak patung, and muka dia keanak-anakan... x semestinya dia kena kecil molek mcm patung.. ehhehe
contohnye, mcm kulit dia putih or mata dia bulat.. ehheh tu dah macam doll dah.. pd pandangan nisa la kan.. ehehhe

u y u n said...

because they looklike a doll! er if they didnt make any move. uhuhuu

miszlullaby said...

when i wear my contact lense je ade org ckp mcm doll.^^

IFA Athirah said...

hurm..saya rasa refer to muka mcm ptung.mata bulat,kulit flawless,muka tirus.smthing like that kot.

faLiaa said...

ellO Sandra! hmmm...yeah..ade org ckp i hav a doll face,especially pas make up utk buat prsembahan, akak yg make up tu die ckp i hav doll face coz she said my face is flawless..*org yg make up tula cakap,bukan saye yg ckp...hihi

p/s:bukan bakul angkat seniri..huhu

Nur Intan Syafinaz said...

Perempuan muka macam anak patung..disebabkan make up ke??erm..

Epal Hirata said...

doll face?
muke die mesti cam barbie kan...hehhe
small lips..
big eyes..
flawless skin..
hehhe

Gades Merah Jambu said...

lama tak jenguk..
singgah baca entry mana yg tak baca ^^

Aman Ibrahim said...

Sandra, i would like to answer on behalf of my sister, die cakap kalau orang kata doll face it means mata besar mcm anime jepon tuh and then kulit putih gebu dengan cedikit blusher merah. yg penting mata besar hehe..

Nazim Nasri said...

hey. rindu sandra :)

Nazim Nasri said...

okay. boleh saje hehehe. lama tak jmpa :)

http://akunaziem.blogspot.com/2011/05/malaysian-police-fashion.html

Mama Kembar 3 said...

doll face coz cute cam doll kot?

iKhRam said...

hai.. muka macam patung !! bertuah la sapa yang ada rupa mcm tu.. estetik dan menarik !!

tp kadang2 rupa mcm patung buat kite pelik jugak kan? .. huhuh!! agak2 muka dato' siti tu macam patung tak? sebab dia cantik la.. hahaha

CaDLyNN said...

doll face biasanye kulit flawless..muke kiut miut...

JyJa Medwahi said...

cute mcm patung! :]

TinaSofea said...

klu kulit flawless tp muke tak lawa tk mgkin akan dipggil doll..klu muke cm patung,ye..trutama klu make up mcm barbie XD

faLiaa said...

elLO~hi Sandra,i'm tagging u in sunshine smile (^_____^)..hihi
http://aliaapunyabelog.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html

Bob Merley said...

elegant and kinda look a bit futuristic (=

Lizzie Yasmin said...

perfect shape n big eye.

ErikaToh said...

Hmm...to me, a doll face means having clear, smooth & fair complexion just like the woman in the picture above. She might also look like Barbie or a doll. :)

Reen Rostarizam said...

doll face is cute!

Cik NurulZaty said...

seseorang yg ada muka cam patung lah
kulit licin..mata bulat
rambut panjang and hitam pekat.

salah sorang actress korea yg mcm patung
Nam Gyu Ri.

sgt cm patung dia ni..

miss jijie said...

hye sandra. special post for u in my blog. http://aqustiqaloqa.blogspot.com/2011/05/sandra-azwan-how-could-u-make-me-feel.html

do feel free to visit. tq n tq again =)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

doll face rasanya memuji kot.. kira muka macam patung.. takde cacat celanya.. hehe

Cik NuRuN said...

aww aww ~ cantek lah ray ban tuu , teehee :p

doll face? hum xpnah pon ada org cakap camtu kat saye , hee ^^,

EV@yenniedoll said...

Hey Azwan! I have great news for ya. I have send you an invitation to a fashion event , check your email. =) Get back to me ASAP ..

pixie alex said...

hi sandra, how you doing?

nurul ainul farhain said...

okay,saya cinta yang ini! muka patungg!