13.4.11

Sejuta Impian-TV3

Saya ingin tujukan lagu ini khas untuk blogger2 yang mengenali saya. Jom Karaoke?
Via Facebook-Sejuta Impian|tv3

Salam semua. Kali nie nak bercerita sikit pasal Program Terbaru TV3-Sejuta Impian. Untuk pengetahuan semua, saya merupakan individu yang percaya bahawa jika kita mempuyai keazaman dan impian untuk berjaya, peluang yang wujud itu tidak harus dilepaskan dengan begitu sahaja. Pujian harus diberikan kepada skuad Sejuta Impian dan TV3 kerana keprihatinan mereka terhadap golongan belia di Malaysia dalam merealisasikan impian dan hasrat terpendam selama ini.

Menjadi seorang pereka fesyen diusia saya sekarang sememangnya memerlukan bantuan dari banyak pihak. Saya juga akui bahawa ramai diantara pereka-pereka muda tanah air memerlukan satu keajaiban dimana karya-karya yang dihasilkan diberi perhatian yang sewajarnya sekaligus mendapat tempat dihati masyarakat dan umum. Bagi diri saya sendiri, bakat, daya kreativiti yang tinggi, keterujaan terhadap fesyen tidak cukup dan hampir tidak bermakna sekiranya tiada bantuan ataupun dana dari mana-mana pihak yang melihat ini dapat membuka mata masyarakat. Oleh itu, dengan adanya program seperti ini, ‘Sejuta Impian’ merupakan peluang keemasan yang dinantikan oleh saya dan sememangnya oleh belia semua.

Saya merupakan individu yang percaya bahawa jika kita mempunyai ‘vision’ dan ‘mission’ serta saling berusaha kearah matlamat hidup yang dicari selama ini, mimpi dan angan-angan itu pasti akan menjadi kenyataan. Apa yang paling penting disini ialah, saya percaya bahawa dengan bakat dan kredibiliti saya ini diharap mampu untuk mengangkat martabat fesyen tanah air ketahap yang membanggakan sekiranya saya diberi peluang untuk menjayakannya.

Sandra: Makanan kegemaran pun nak kene beritahu dekat penonton ke?
Crew: Toksah dok gatai!

Dengan menyertai program seperti ini, saya sememangnya beria benar mahu mengangkat martabat fesyen tanah air ketahap yang membanggakan, sekiranya hasil kreativiti, daya imaginasi, semangat, dan dengan usaha saya selama bergelar ‘Independent Fashion Designer’. Ini secara tidak langsung akan mendapat perhatian dari masyarakat, individu-individu tertentu, badan-badan korporat, swasta mahupun badan kerajaan sendiri bahawa minat yang mendalam saya terhadap bidang ini tersangatlah menggunung dan semestinya saya tidak akan sia-siakan- sekiranya saya diberi peluang/perhatian dan ini juga menunjukkan bahawa hasil kreativiti saya dihargai. ‘Sejuta Impian’ merupakan satu peluang yang sangat besar didalam mencapai matlamat hidup saya dan pada masa yang sama bagi memeriahkan lagi industri fesyen di Malaysia.;-)

Dreams are illustrations... from the book your soul is writing about you. ~Marsha Norman

Sejuta Impian-TV3(Malaysia): Tahniah kepada semua yang terpilih ke SEJUTA IMPIAN... satu tapak sahaja lagi untuk merealisasikan IMPIAN ANDA…..Kepada anda yang tidak terpilih, jangan jadikan ini titik noktah kepada IMPIAN anda.. di mana ada kemahuan, disitu ada jalan... (kami telah cuba sedaya upaya kami untuk membantu anda..)via Facebook

P/s: Saya berjaya untuk ke pusingan seterusnya.(17/04/2011) Wish me luck! Terima Kasih diatas sokongan anda semua.

40 comments:

lanvaldear90 said...

waaaa...Sandra masuk tibi...^_^

T i n i ~ ♥ said...

Good luck ! May your dream comes true ! Insyaallah. :)

Nur Intan Syafinaz said...

Wah haven't sleep yet..
Anyway again goodluck..
i also got SEJUTA IMPIAN running all over my head..
hihihi..

Nazim Nasri said...

i doakan you semoga berjaya okay.
jangan lupa kiteorang kat sini tau. hehe, :)

good luck sandra

Schajar McFlurry said...

wah.... gudluck sandra! all da best... ^^

Farra Rosse Earhart said...

GOODLUCK SANDRAAZWAN =)

Dewi, Her Name said...

yay! cant wait to see you!!

FRSR said...

wishing you all the best in achieving your dreams,Sandra. =)
it is proud to see the youth working hard towards their vision in life,semoga diberkati Allah..amin

Faizal n Fashitah said...

Wahhhh....cayalah!.. goodluck! will always support u! XD

FauzeeWong said...

Wishing u GOOD LUCK and lots of LOVE! You can make it!

Nur Hazimah said...

Wahh..best nyew..anyway tahniah dan selamat berjaya abg sandra...xD..:)

xuh said...

good luck young designer.

xuhaily said...

good luck young designer.

GreenAppleKu.com said...

Sandra, tahniah. Agaknya fesyen apa yg sesuai untuk i yang bertudung tetapi masih hendak kelihatan stylo dan kekal menutup aurat.

Wawa Zameri said...

Wowww, Sandra, Good Luck yeaa, Nanti sebut nama i banyak kali dalam tb tuu, k k ? hhaha

best of luck Sandra Azwan :)

::FAIZ FARISH:: said...

Good Luck k.... kalau berjaya blh la sponser baju utk i. hehehehehehe

azureEn said...

congrats! and all d best. ;)

FAUZI NOR said...

Go sandra!!
i know u can do it..

Good luck!!

n u r f a r h a n a h said...

pergh..pergh..pergh
alright je,,,gud luck! c:

fiezah solehah said...

Good Luck...
Fiezah doakan agar berjaya dalam mengejar impian =)

NikiSa IzAS said...

congrats sandra..i doakan u berjaya ok;)

Tun Aqilah said...

really
wow
congrates :D
may all ur dream comes true
gud luck k :)

CaDLyNN said...

good luck sandra azwan~

TinaSofea said...

love it!!tell us when is the time u'll be on air..we will be WATCHING YOU :D

saiful farisin said...

GOODLUCKSANDRAAZWAN!!!

Anonymous said...

Wah.. baru 2-3 minggu akak tinggalkan M'sia hari tu, dah Sejuta Impian..bagus bagus!!! So, project kita macam mana? hehehe

kusiberjalan said...

uit cik sandra azwan...time kaseh dan terharu sangat sehingga menitis air mata( ok tu tipu jer ahaha) sebab sudi jadi follower sy y ke 68 nah gule2 2 biji...

btw..cewah! cm omputih ler plak... sy teramat amat amat lah suker!!!!! dengan sketch yg ada kt blog ni...smat giler+cantek!!!! design dress pon suke teramat sgt!!!
p/s: nk jugak sketch cm cik epal leh..hohoh! (muke tak malu minta -..-!!)

Hafriz Mohamad said...

wah! power la bro... ^_^
nt bile2 nk masuk tv.. ajak aku skali...hehe.

Aisyah Nabilah Alias said...

Hi, hencik Sandra Azwan, this is for you..~!! =)
http://cikgadisapple.blogspot.com/2011/04/life-with-sandra-azwan.html

just simple and it just my opinions. =P

Queni said...

The illustrations r dOpE!!

Alyza said...

all the best to u... ^_^

Aisya J said...

Congrats! You deserve it :)

Kancilbiru said...

kancilbiru sokong sandra!!!!

Cik Cempaka said...

Haaa...betullah, kite nampak awk kat iklan tu...guud luck tau ^^

AZRUL AZMI said...

maybe i am too late to wish you gud luck... so outstanding!!!

si ngokngek said...

sandra masuk tv larh...baru ja tgk iklan tadi..hehe

deja said...

good luck....May Allah bless you always. ^_^

-friend of Ilmuwan Internet blog (najibjb.blog)& student of fashion and retail design.-

Black_roses92 said...

huhu..sdeynya!! aish..banyaknya yg sy dah tertinggal pasal life wit sandra..huhu. anyway, tahniah dpt msuk next stage.

Misz Ayu said...

ohh ni u nmpk dlm tv heheh..Gudluck eh.. =)

nadira shahid said...

tq sandra coz follow me back ;) gud luck! 17/04? dah lepas kan? macam mane? berjalan lancar tak? ;)