12.4.11

SEGMEN:DIY!


Salam satu Malaysia dan hello semua! Kali ini nak join segmen dari blogger kita-Nazim Nasri-SEGMEN:DIY. Fyi, Nazim Nasri nie merupakan lucky followers saya yang ke-500! Feel free to check this out: My lucky 500th Follower!

Exclusively for Nazim Nasri.

Nazim Nasri: dah banyak kali masuk sini. hehehe dah biasa. macam rumah sendiri :P
sandra, join lah segmen kita kat blog i ;)

Sandra: Ok, no problem!;-)

10 fakta tentang diri saya:

-Independent Fashion Designer

-I love to wear Jacket.Mempunyai lebih dari 10 jenis ‘jacket’ pelbagai warna!

-Mempunyai niat nak jadi Pramugara. ( Zaman sekolah dulu)

-Suka memakai pakaian berwarna hitam.

-‘ulat buku’ FASHION!

Some books are to be tasted, others to be swallowed, and some few to be chewed and digested. ~Francis Bacon. Check this out: Books that saved my life!

-Handphone saya gunakan untuk membuat/terima panggilan dan sms sahaja!

-I’m not into Twitter! Peace

-Saya seorang yang mudah untuk tersenyum.

-Saya merupakan individu yang friendly dan mudah mesra dengan sesiapa sahaja. Tak percaya?

-Kalau bab-bab pakaian nie, saya agak cerewet sikit. Tak boleh terlalu besar, terlalu kecil, neckline yang luas, kemeja/t-shirt ‘crumple’, warna baju sedikit pudar, ade kesan kotoran, dan banyak lagi. Kadang-kadang tension jugak! lol. Apa yang penting sekali ialah, saya seorang yg simple je sebenarnye.

10 perkara/perkataan yang selalu saya sebut:

-Thank God!
-Cun
-Hello
-How’s life?
-Sihat?
-Jom
-kat mane?
-Cantik sangat!
-Comel giler.
-Terima kasih.

10 perkara “pertama kali” dilakukan dalam hidup saya:

-Stylist for Britain’s Next Top Model Cycle 6-Episode 11!

-Finalist MiFA8 2007(First time ditayangkan di Star World channel 711!)

-Face-to-Face with Dato’ Jimmy Choo!

-First time pergi audition -Malaysian Idol! It was absolutely the CRAZIEST experience ever!

-Pertama kali bekerja sebagai crew F&B di Sheraton Langkawi( sementara tunggu result SPM)

- Pertama kali bekerja dengan TV3. Stylist for Gangstarz- 2008

-Terima award for ‘Best Collection’ (Degree Fashion Show 2010) dengan memakai platform boots 7 inch! I just go for it..;-)

-First time mengalirkan air mata sebab tgk filem ‘The legend of 1900’ –1998 film directed by the Italian filmmaker Giuseppe Tornatore, starring Tim Roth.

-First time dapat bekerjasama dengan london,spain,Scotland based Photographer-Oscar Munar! Feel free to check this out: With Oscar Munar

Search: Oscar Munar for more fashion by Sandra Azwan.

-Pertama kali pegang Industrial Sewing Machine(2005) excited habis!

-and the list goes on…..;-)

31 comments:

Hafriz Mohamad said...

Perfect lr lukisan!! ^_^

Wawa Zameri said...

eh sandra i nak ada jugakss
ehems http://www.wawazameri.com/2011/04/pereka-fesyen-masuk-blog-aku.html
this is for you :)

TinaSofea said...

terbaikkkkkkkkkkkkk..i know u from blogging n from ur post everytime it feels like we frens in real life and getting closer..LOVE!! :D

nabila azmi said...

bestnye draw tuu....i wish to have one one day=)=)...

nice entry=)keep it up

Nazim Nasri said...

OMG. this is really really awesome. heheh. thank you so much Sandra :)

GreenAppleKu.com said...

Sandra,best nyer tgk kerjaya awak. Dpt jumpa dan sertai pelbagai even. All the best from me.

GreenAppleKu.com said...

By the way, kalau ada event at Penang, info me yer, mana tahu ada rezeki kita boleh photoshot..

mesmerising_wan said...

sweet sweet sweet!!! drawing tu!! hehee
nak jugek,, ahha

NikiSa IzAS said...

wow:)
mcm best jea ni:0

coffeesess said...

hehe..dulu minat jd pramugara erk..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

suke fashion!!!!!

SANDRA AZWAN said...

Hafriz Mohamad: Thanks Hafriz....;-)
Buat dengan berhati-hati..hehe

SANDRA AZWAN said...

Wawa Zameri: Waa...best nie..terima kasih banyak2....nak kene belanja nie..huhu

SANDRA AZWAN said...

TinaSofea: Saya pun mempunyai perasaan yang sama....kita memang geng la.....yeay...;-)

SANDRA AZWAN said...

nabila azmi: Nak jugak? Sabar ek...;-P

SANDRA AZWAN said...

Nazim: Tak nak meghampakan u la Nazim....u memang best!;-)

Wawa Zameri said...

sandra, waaa part belanja ni wawa suka dengar, ehem ehem ,. bhaha :D

SANDRA AZWAN said...

GreenAppleKu.com: Kita perlu bermula dari bawah...takpe kalau merangkak dulu....insyaallah, berbekalkan semangat, usaha dan banyak lagi, kita semua semEstinya boleh berjaya..saya pun sebenarnye memerlukan banyak lagi pengalaman dan sebagainya....yg penting kita sabar. bETUL TAK? ;-)

SANDRA AZWAN said...

GreenAppleKu.com: Kalau saya balik Sg.Petani, kita jumpe..;-)

SANDRA AZWAN said...

mesmerising_wan: Ramai yang nak nie..macam mane ek.....sabar ek...;-P

SANDRA AZWAN said...

NikiSa IzAS: memang best!;-P

SANDRA AZWAN said...

coffeesess: Impian dulu-dulu.....tapi tak kesampaian la....huhu

TinaSofea said...

hehehhehehhe :D

Aisyah Nabilah Alias said...

salam.hi hencik sandra.thanx 4 being my 14th follower~!!!
suka tgok hasil kerja awk..^_^

Schajar McFlurry said...

i'd read the one fifth avenue! nice st0ry... same larh buku kte.... but my one is not hardc0ver.. s0, it appear more pinky... ^^

CikBulat said...

nak balasa jawab salam xda sbox, slumber len je la komen sini ye.

Wsalam,
HAHA.
jgn marah harr,

Nur Hazimah said...

ya Allah..baru perasan. Rupanya Abg Sandra dah follow saya larh... Hehe... bangga nyew.. Belog saya tak sehebat mana pown kalau nak dibandingkan dgn belog abang Sandra. Btw thanks!! (abg sandra tak mcm blogger2 terkenal yg lain larh.Sukew bace belog abg)

LINA JALIL said...

bntm? serius i terus search kat google..bangga dgn u..:)

Madam Sooyaree said...

Cantiknya your art!!! You remind me of Brandon Boyd of Incubus, he's into that kinda of art jugak (i buta seni, tak reti nama art, hehe)

++***hana zaty**++ said...

ok. no wonder. suke word cun upenye. patotla satu word tu je komen! heee ;) btw thnks!

im so proud of u. keep your good work! ;)

Maryam Fatanah said...

perkara nmbor 9 dlm 10 fakta tntang diri sy tu mmg btol..sndra sgt peramah dan tak sombong...how lucky am i to know u