22.4.11

It's Not The End Of The World!

If you want to make your dreams come true, the first thing you have to do is wake up! via facebook|Sejuta Impian (TV3)

Salam & hello semua……Tarikh(17/04/2011) merupakan hari yang cukup bermakna didalam hidup saya kerana berpeluang berkongsi rasa kasih dan sayang saya terhadap bidang ‘fashion’ ini menerusi program terbaru TV3-Sejuta Impian! Untuk pengetahuan semua juga, saya cuba untuk mendapatkan ‘dana’ bagi menghasilkan koleksi rekaan saya yang seterusnya tetapi saya tidak berjaya. Untuk pengetahuan semua, melalui maklumat yang saya perolehi, program ini dilihat diterbitkan bagi membantu rakyat Malaysia & melihat apakah sumbangannya kepada komuniti.Ermmm...

"I believe that there is an explanation for everything, so, yes, I believe in miracles!"

Saya tidak mahu mempersoalkan isu ini kerana sebab-sebab tertentu dan untuk mengetahui kisah selanjutnye, jangan lupa untuk tengok program ini! Saya tidak bersedih, Saya tidak menyalahi sesiapa, membantah, mahupun tidak berpuas hati dengan komen juri malah saya rasa berbangga kerana saya berani untuk menyatakan hasrat dihati dan pada masa yang sama, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih yang tidak terhingga kepada TV3 kerana memberikan saya peluang untuk bersama menjayakan program ini and I think it’s a good exposure for me + one of the most exciting experience I've ever had!

"Hello semua, hari ini saya akan menunjukkan cara-cara untuk menyediakan pancake bersalut madu!" via facebook|Sejuta Impian (TV3)

Apa yang paling penting disini ialah saya menerima kritikan yang positif sepanjang proses ‘temubual exclusive’ itu berlangsung dan mereka ada merasakan bahawa menyertai program ini merupakan satu platform yang salah buat saya memperlihatkan kredibiliti dan bakat yang saya ada melainkan ianya membabitkan sebilangan komuniti dan mendapat impak yang besar dikemudian hari. Walaupun tidak berjaya, saya puas dengan apa yang saya perkatakan dan saya akan teruskan usaha untuk memajukan diri saya dan of course untuk memartabatkan industri fesyen di Malaysia ke peringkat yang lebih tinggi.

Segala impian mungkin akan menjadi kenyataan sekiranya kita sendiri berfikiran positif dan kurangkan berfikiran negatif! Berbekalkan semangat, usaha dan doa, insyaallah...dream and it will happen. So, jangan lepaskan peluang untuk menonton saya di Sejuta Impian, hanya di TV3! Oh, tidak dilupakan kepada semua yang saling tak putus-putus memberikan sokongan untuk saya, anda semua blogger-blogger dan pembaca diluar sana!! Terima Kasih!;-)

Tahniah kepada mereka yang berjaya! Peace

There is only one thing more painful than learning from experience, and that is not learning from experience. ~Laurence J. Peter

P/s: Untuk pengetahuan semua, program ini bukan bertujuan untuk mencari siapa pemenang dan siapa yang berjaya ditewaskan. Harap maklum!;-)

47 comments:

meaw said...

wwwwwwww,yang penting abang sandra mencuba..tak salah untuk mencuba walaupon ditewaskan ... tabik kat abang sandra :)

rara pinkmafia said...

go go go azwan.we will support u.

PUTERI NATASSIA said...

xpe , yang penting abg sandra dah cube . .:)

Black_roses92 said...

it's ok.. once failed, not fail forever.. kan?? yg penting kita usaha sebaik mungkin.. gud luck! ;)

murnimahyum said...

it's ok. u already do the best right?
jgn mudah mengaku kalah.
teruskan usaha.
mesti akan ada yg lebih baik menanti~~
(^_^)

CutieIntan said...

thumbs up to u!!! at least u try ur best kan....

anem** said...

Dont worry! you've done your super best for this. Deep inside, no matter what happens, as long as you have the strength in you, you'll be fine in anywhere you go. :)

Gades Merah Jambu said...

jgn give up ok..yg pntg da lakukan yg trbaik :)

eyjalukman said...

sandra , congrates ;)
at least u try , right ?
proud of u .
jgn tinggalkan cita2 u tu ;)
teruskan impian oke .

EimaruSi|ence™ said...

gudluck sandra azwan, kejayaan takkan datang bergolek jika kita tak berusaha menggapainya

T i n i ~ ♥ said...

You've done your very best ! Just be proud of it. :) There's still a super long journey ahead. I'm sure you'll be a well-known + successful designer one day. Insyaallah. :)

krunch2sa said...

kadangkala kegagalan akan mendorong kepada lebih banyak kejayaan....GANBATTE INCIK SANDRA!!!!

ayaa alyy said...

bestt of luckkk ! ;)

d.e.e.n.a.YAYA said...

dont give up sandra...at least u have try ur best...still have the other way waiting for u in future....

go with fashion...i like ur design...
all da best broo...

Minna said...

"If you want to make your dreams come true, the first thing you have to do is wake up!"

Well said. :)

Nur Intan Syafinaz said...

Bakri best!hehe..tiba tiba je ckp pasl Nakri..Anyway En. Sandra Azwan..mungkin takde rezeki..dan mungkin Allah ada rancangan lain untuk anda..segala yg berlaku ade hikmahnye..Insyaallah:)Don't worry and be happy always!

Farra Rosse Earhart said...

hi sandra. yeah. it's not the end of the world. Maybe your rezeki is not here. But at least you have try. Keep moving buddy! Support you always. Love =)

Mama Kembar 3 said...

U dared to rise to the challenge and u did your best - that's all that matters. And I'm sure the experience has enriched u in more ways than one. Am so proud of you sandra :-)

btw, when will the program be aired?

Nikisa Izas said...

u still hebat if xberjaya..dont worry k;)

cik najihah said...

im totally adore u..karya kamu awesome!nyway keep up ur work..
siyes x ramai org berkebolehan macam kamu..

JohanPrinze said...

good exposure and paling penting greatest experience!

d.e.e.n.a.YAYA said...

bro..check my latest entry..
http://sayetaksuke.blogspot.com/2011/04/tiga-da-lepastinggal-tiga-lagi.html

alia zarfullah said...

Semoga berjaya! Keep up ur work :)))

::FAIZ FARISH:: said...

Jangan Putus Asa... K good Luck

TinaSofea said...

sabor2 ye..at at least diorg da buka mate besar2 nmpk u and the WONT FORGET U ;D

NisaAdnan said...

its okay! maybe rezeki awk buk kat situ. most importnt awk berani mencuba :)

Maryam Fatanah said...

well at least u try..eventhough tak berjaya but u still got the passion and spirit be on top. Yeah, its not the end of the world..setiap kejadian ada hkmah nya..gambatteh !

Aisya J said...

wahhhh Sandra! Congrats! Never give up! We all got your back :)

Munie Blushious said...

OMG... MACAM MANA BRO SANDRA AZWAN BOLEH TRACE MY BLOG PADAHAL IM JUST UR SILENT READER.. hehehhe... ok, btw i like ur blog, it so lovely... sy suke sumer dress yg u buat.. god ! love it soo much... =) and walaupon u tak menang, this is one of ur port untuk lebih maju dlm bidang ni.. keep it up ! ramai yg sokong u.. =)

Woofer Storm said...

pergghh ok la tu,.teruskan usaha anda bro..follow sni

Rozuan Ismail said...

seriously.. i like Sejuta impian..

the first thing to success is wake up!!

p/s ur blog ada di mention kat sini

http://kringg.blogspot.com/2011/04/pengumuman-segmen-blog-review-pak-cek.html

Sis Aieda said...

wahhh! terbaik la Sandra Azwan ;)
aieda bangge k dengan kamooo..:D
Chaiyok !!

Mohamad Hafidhani said...

never give up bro..

Nana said...

awss my dear! its ok! The quote by Laurence Peter tu betul! If you never fail .. you never learn!

There's another quote that I like ..

Why do we fall sir? So we might learn to pick ourselves up - Batman

Trust me, you will look back one day and think .. ahhh .. what an experience. how much I've learnt. How far I have grown. How successful I've become. InsyaAllah!!

Besides, the amount of exposure you get is phenomenal. Kudos for being brave to try it out.

CaDLyNN said...

jgn give up ye sandra!

cik Ida said...

its ok dear.. yang penting U dah try! chayok! chayok!

anyway, GUD LUCK fo watever u dreaming about and make it true!

we will alway support U!! ^_^

FauzeeWong said...

u know what? ON TO THE NEXT ONE!

just do what you're great at and make them feel sorry for it. Cheers!

Miza Yusof said...

go go chaiyork :)
all the best in everything you do :)

ErikaToh said...

"There is only one thing more painful than learning from experience, and that is not learning from experience." ~Laurence J. Peter

I couldn't agree more with you on it, Sandra!! Never try, never know right? You rock, Sandra!! Don't give up, ya?! Be proud and keep your head up high coz that way, you'll be able to see and grasp the stars. ;)

Gambateh!!!

n u r f a r h a n a h said...

's ok~~ ter is always a nex time r8 c:

btw, u look sooooo kurus lagi2 sebelah baki~~~lol

manggosteen said...

rezeki ada dimana2..jadi tak salah mencuba..

アヌム ちゃん~~ said...

aa first time dengar pasal sejuta impian ni..nanti nk kne tengokk dekat youtube la..ade tak agak2nye ehh..btw, good luck sandra :)

Windiarszeni Saputri said...

i just got award.check it on my blog. :D

Tun Aqilah said...

gagal sekali x bermakna gagal selam-lamanya
:D
maybe sandra akan b'jaya kat tmpt lain lak
anyway always try n never give up :)

cik ain said...

tak sabar rasa nak tgk u dalam sejuta impian...bile la yep stat

~FaatiNNasreeN~ said...

thats right Sandra Azwan!!mane tau someday u yg jd judge utk fashion reality show...pulak..hihi...we will always support u no matter what!

Abe Goreng said...

Xpe bro. Len kali lu cube lg. Life must go on.:D

Koleksi Binatang Peliharaaab Harry Potter!