2.9.10

Zipper Fashion Obsession


Paris Nicholson by Gustavo Marx for Y-3 Fall 2010 via The fashionisto

Xavier (black) © by Surface2Air/Colette ,sleeveless black leather jacket;Skin.Graft Spring 2011, Joshua Kloss by Tony Duran via The fashionisto

Black leather jacket from Rick Owens © by OKI-NI, Purple jacket;Paris Nicholson by Gustavo Marx for Y-3 Fall 2010 via The fashionisto


Cap sleeve Top with front zipper details, Sandra Azwan;RM650.00. Contact Sandra Azwan for more details.

Skirt with Zipper Details, Giacomo Morelli via The fashionisto

26 comments:

mrWann said...

nice gak zip2 uh..huhuhu
nk????hehehe

Black_roses92 said...

sekarang ni, zip bukan takat jadi fesyen kt pakaian je.. dah jadi keychain.. memang cantik .. ;D

Black_roses92 said...

sekarang ni, zip bukan takat jadi fesyen kt pakaian je.. dah jadi keychain.. memang cantik .. ;D

Erika Toh said...

The zipper is one of the best inventions made by man!^^ Think how it'll be if the zipper wasn't invented? My God, it'll be a fashion disaster! We would all be in suspenders and elastic, rubber strings, yikes! Haha! xP

Let me guess, your new collection involves the use of lots of zippers? xD

Glo-w~* said...

Most zippers come from a small town in china! ^^ I love zippers but some days i'm a button kinda gal ^^

Hilda Milda™ said...

zippppppper :D

calvinn said...

hello! i'm here again!
:) nanged and visited!

hans said...

wah
stylo lah zip tu
tiba2 rasa nak try pakai

P/S : Review Film : Step Up 3D Memang Gempak! Kalau Boleh Nak Tengok Lagi 4 Kali!

SiMon Har said...

nice blog!

Nana Eddy said...

I like the Xavier (Black) so smart...

JLean said...

Dropping by ere Sandra. =).. NIce zips fashion

pixie alex said...

love the zipper but i like big pulley. that shud make statement.

cheers
http://missqpops.blogspot.com

~J'@nn~ said...

like the zip

anem** said...

hye. the designs are cool. ni request je ye? do you have any ideas how people with tudung can be stylish but at the same time maintain their simplicity? what do u suggest? :) thank you :)

SANDRA AZWAN said...

To all of my fellow bloggers, thank you for your lovely comments!;-P

mrWann: Nak? Give me the money first! Hehehe, just kiddin'

Black_roses92: Key chain.....yeah. It's adorable kan? huhu

Erika Toh: Totally....It is so not me..;-)


Glo-w: I do love buttons....oversize buttons looks great on short dresses and etc. It is so cute!

Hilda: Just zip it up!

Calvin: Thanks dude...

Hans: Nak try pakai....just go for it...it makes u look so fashionable...hehehe

Simon: Thanks..;-)

Nana : Totally!

JLean: Very nice kan? huhu

pixie: yeah....totally!!

Jann: me too....i just love it!

Anem: The thing is, ade banyak cara untuk kelihatan 'stylish' dengan 'bertudung'. Cuba pakai tudung anda dengan cara ikatan/penggayaan yang lain sikit dari kebiasaan. Maksud saya ialah cara anda mengenakan tudung tersebut. Dan jangan takut untuk memakai tudung yang berwarna terang samaada bercorak @ plain. Saya suka melihat wanita bertudung mengenakan top labuh ala2 trench kot dipakai bersama oversize belt dan berseluar jeans skiny @ boot cut! Anem, anda memberikan saya inspirasi untuk menulis tentang hal ini. Thanks.....( saya sebenarnye sudah lama nak menulis tentang gaya muslimah yg hip, trendy and stylo- wait for my new post yer....;-)

anem** said...

yeayy! thank you! can't wait for your post sandra azwan!
its ok rite me calling you sandra azwan? hee~

SANDRA AZWAN said...

anem: yes...;-P

nurul nadea said...

hye sandra azwan..fashion futuristik tu u yg design kan..i tgk some of them ade yg sama macam rekaan Leanne dalam project runway.episod yg guna bahan terpakai dari aksesori kereta.. is she inspired u or it just a coincidence?


- i die hard fan of project runway =)

fai said...

pengaplikasian zipper emang masih hapening yah, padahal itu udah dari 2009 kan yah.

Afzainizam said...

----==--Dah nak raya lah ---==----
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com

Sorry Terlalu Lama Tak Ziarah Blog Ni but kita masih kawan sealam maya kan.... coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah... Sorry...

woooo belum lagi lah rayo... lagi sikit lagi ...bebawak besabar yeee

wooooo fesyen sekarang dah banyak pakai zip aje tak banyak guna butang..... kasut pun dah pakai zip tau

fzikuz said...

wow! nice design.. seriously look different! ^^

Nav said...

oh i am LOVING all the zipper hype!

great post!

x

http://tantrummagazine.blogspot.com/

Klara - Bernadette said...

daaamn! really like that!

Alienor said...

i love them, they're great !

Afzainizam said...

*♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥*
----==--SalamAidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
*♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥*
Budak-budak main mercun,
Jangan sampai terbakar tangan,
Di Aidilfitri kita berhimpun,
Hulurkan tangan meminta ampun.

Anak zirafah dimakan buaya,
Buaya Tain makan kelapa,
Bila makan juadah raya,
Yang miskin jangan dilupa.

Sudah tiba Hari Raya,
Setelah kita sebulan berpuasa,
Hari Raya di sambut gembira,
Jangan pula ada yang berduka.

Pagi raya semua gembira,
Berjalan bersama rakan dan taulan,
Ketika enak menjamu selera,
Orang yang tiada jangan dilupakan.
*♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥*
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat

eeemmmm ade nampak bebudak muda gunakan zip sebesor-besor zip kat baju dia.... fesyen katakan

Puck Litaay said...

I can obsess over zippers too, they are such a nice detail to clothing when they're used for decoration.

Puck
http://oneofpoints.blogspot.com