16.8.10

Lelaki, aksesori dan Tuleste


Silver Spiral Multistand Neclace worn as bracelet, Gunmetal Rectangle Bracelet.© by Tuleste

On head: Silver/Black Spiral Chain Necklace with pearls, Gunmetal/White Spiral Chain Necklace with pearls.© by Tuleste

Bermain dengan aksesori bagi kaum lelaki kadang-kala dilihat sebagai keterlaluan. Ini bergantung kepada jenis aksesori yang digunakan sebagai pelengkap gaya seseorang individu itu sendiri. Bagi mereka yang selesa dengan aksesori-aksesori tertentu, ianya membuatkan penampilan anda tampak ranggi dan bergaya. Bagi mereka yang kurang selesa untuk bermain dengan aksesori, cukuplah sekadar menyarungkan jam dipergelangan tangan anda instead of wearing something that make u look totally weird. Ramai diantara kita yang gemar memakai aksessori-aksesori pelik dan ini secara tidak langsung membuatkan anda seperti kebudak-budakan. Ramai juga diantara kita yang terlalu taksub dengan gaya seorang ‘rockers’ sehinggakan segala macam aksesori diguna pakai kononya membuatkan penampilan tampak hebat dan macho walhal anda kelihatan seperti si mat rocker yang fake! Disini bukan bermaksud ingin memperlekehkan gaya ‘rockers’yang anda tergila-gilakan itu, tetapi kadang-kala ianya membuatkan penampilan anda nampak tidak kemas dan dengan kata lain selebet! Bukan bermaksud anda tidak boleh langsung untuk mencuba sesuatu yang baru, tetapi pastikan aksesori yang digunakan itu tidak keterlaluan kerana ia sekaligus mencacatkan penampilan anda. Jika anda merasakan bahawa itulah matlamat utama dalam cara berpakaian, keep on doing it! Fyi, less is more…that’s all!

On headwrap: Gunmetal Spiral Multistand Neclace, Gunmetal Rectangle link Necklace.© by Tuleste

7 comments:

xuhaily said...

sandra.
entry yang berkualiti ;D

Alienor said...

beautiful sandra !

Black_roses92 said...

ai.. 4 me, i like da simple one.. tak la terlalu berserabut dengan aksesori.. tapi ikut gak corak baju. kalau corak berat, aksesori simple.. betui x?? ;D

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
رمضان مبار… رمضان كريم… رمضان مبار…
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°

Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Ramadan bulan yg mulia..
Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.

adoiiii kalau pakai raya baju cam tu kira ok kan... namun tak kan pompuan aje nak bergaya ... lelaki pun nak ada gaya yang uuummmm

julien hakym said...

not comfortable @ all...

nas said...

susah la bagi aku nak try bende nih..
coz nampak agak feminin bagi aku...
hehehehehe...

Kasia W. said...

those pics look aweosme!

http://www.mypointmystyle.blogspot.com/