16.2.09

Bukit Cerakah + Tekala River = Unforgetable moments

I always felt that the great high privilege, relief and comfort of friendship was that one had to explain nothing.


Hello guyz, first of all I would like to thank for viewing ‘Life With Sandra’ my very own blog page.....thanks a lot for your support and whatever la......
Do support Malaysian Young Designer! Peace..;-P
Now days, people love to share somethin’ with someone else..........(agree?)
It depends on the person itself on how to do it a.k.a on how to make it work.

Generally, I’m quite excited about blogging and stuff, it makes me feel like sharing is everything. Let say, you just bought a very expensive leather jacket and you would die for it. Then, to make it more huha-huha ( think Kimora-Life In The Fab lane) you write something about your most expensive leather jacket like ;
“Hello.....FYI, I just bought a very nice HERMES jacket cost about somethin’ K and i like it so much....even though it might sound a bit membazir, but I’m happy for it cause I have all the money in the world and it’s up to me to buy whatever I’m in love with......FYI, I’m totally into HERMES! ”

Some people, they think that this kind of feelings were just like so ‘showing-off’ kind of thing! Well, the truth is I don’t have any problem in dealing with this kind of ‘self-expression’ because I felt absolutely happy for him/her (at least she/her got the money la to buy certain things ( expensive one) in their life, cause’ they’ve been workin’ like HELL isn’t?
So what?

Maybe in the next 2 or 3 years from now you can have whatever you wish for just like the person that I’ve been mentioned earlier. The truth is, I don’t think that you can have that kind of HERMES jacket tu......It’s so dammed expensive! Nak beli pun kene piker berpuluh-puluh kali....It’s okay if you’re one of the Paris Hilton family members! If not, keep on dreamin’ ( Usaha+doa) cause’ it might happens in your life....Who knows?

“bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian”

Okay, let’s back to the real world.....

Last weekend, I’m havin’ so much fun with my friends. All of them were just like completely crazy with their very own kind of characteristic and stuff. The year 2003 is the beginning of everything. I really enjoyed the moments when we’re in the first semester back in UiTM Sri Iskandar. Lots of tears and laugh plus this and that....every single thing means a lot to me.......

Khalik: Sandra, u nak ikut tak....hari sabtu nie kiteorg nak
pegi jalan-jalan a.k.a trip?
Sandra: Okay jugak....sape lagi yg pegi?
Khalik: Semua budak perak....masa kite part one dulu! Reen
pun ade!
Sandra: Wei, nak pegi...best nye! Tak sabar plak...hehehe


Hari yang ditunggu-tunggu dah tiba!
Seronok gile bile dapat jumpe balik kawan-kawan lama yang dulunye orang tu kutuk orang nie.....orang tu pulak, kutuk die nie, macam –macam .

“A friend is one of the nicest things you can have, and one of the best things you can be”.


Tapi, bila dapat berjumpe balik dalam suasana yang tenang dan damai nie, terasa lain sangat. Rasa macam di zaman part one dulu kat Perak! Seronok.......
First destinasi untuk reunion batch kite org nie, kami memilih untuk ke Bukit Cerakah.
Bukit Cerakah?

Bunyi macam mambosankan kerana tak jauh dari Shah Alam. Aku pun tak pernah masuk pun Bukit Cerakah nie.......Seronok jugak kalau dapat tgk kawasan2 situ.
It takes about 10 minutes from Uitm Shah Alam. Tapi, aku ok je......pegi mana-mana pun aku tak berapa nak kisah sangat. Yg penting dapat jumpe kawan-kawan.....

That’s the most important things than anythin’ else......
Setibanya di Bukit Cerakah, pemandangan pada waktu pagi tu macam biase je...Nothin’ look interesting except all of us la.....Semuanye dress-up nicely. Nak masuk Bukit Cerakah nie kene bayar RM3.

Aktiviti pertama yang kite orang lakukan ialah cycling seawal jam 9.00 pagi dengan tak breakfast!

Yang sebetulnye, aktiviti yang pertama sekali kami lakukan ialah mengambil gambar kat Stesyen Petronas. Masa tu tengah tunggu geng-geng yang lain dengan kereta masing-masing. Itulah aktiviti pertama kami...... ;-)

Kebanyakan dari kami nie seakan-akan seperti gila bergambar!
Apa lagi, Pqa pun mengeluarkan peralatan photo. nye.......Pose babe...;-)

Basikal jenis Mountain Bike disediakan dengan bayaran ; Basikal yang Nampak macam baru sikit RM5 dan yang cam buruk je RM3. Satu jam cycling RM3.

Fashion people.......(dalam pic. nie aku nampak macam 'mat rempit')

Untuk pengetahuan semua, ‘AJK-AJK’ makanan menyediakan breakfast dengan nilai bayaran seorang RM3 sahaja. Pagi tu, masa nak mengayuh basikal, terpaksalah meletakkan bungkusan nasi goreng, puding jagung and tuna sandwich + air kotak perasa teh bunga di dalam beg!

Lebihan makanan + minuman kami just tinggalkan je dekat kaunter ambik basikal tu........mampus la kalau nak bawak segala-galanye sambil mengayuh basikal...tak terbuat dek orang!
Basikal yang kami naik tu takde bakul di depannye( kalau ade bakul pun, buat semak je kot!) so, terpaksa lah angkut sekali beg...sampai lenguh bahu aku dibuatnye!

Naik basikal ramai-ramai memang seronok.Bila dah ramai-ramai tu, tak rasa penat langsung. Muka berpeluh sikit-sikit tu ade la.........

Pqa dengan Ketum tak larat nak mengayuh mountain bike tu, so..die org naik bas! Kat dalam hutan tu ade disediakan bas x bertingkap( mcm kat zoo Negara) untuk pengunjung berhenti dimana-mana check-point yang mereka nak.....

FYI, masa naik mountain bike tu, Ketum telah terjatuh dan mengalami kecederaan yg kecil. Seluar jeans yg die pakai ade kesan koyakan kecil di lutut.
Kesian Ketum! Lain kali, jangan paksa diri...kan dah jatuh......buat orang risau je!

Havin' so much fun in " Rumah 4 Musim"....... freakin' cold!;-P

Dalam diam-diam, disini ade satu tempat yang dinamakan Rumah Empat Musim! R4M? Dalam rumah tu ade musim sejuk-bunga-luruh-panas. Masa aku masuk je dalam rumah 4 musim tu....yang ade hanyalah musim sejuk.Pelik? Kata 4 musim! ;-P

Kakak yang jaga kaunter tu cakap setiap 3 bulan dieorg akan tukar musim yang lain pulak, Nasib kami baik......Musim sejuk, seakan-akan berada di London!
Kawasan di dalamnye tak la besar sangat........Yg tak best nye ade sign " Dilarang memijak Salji"

Yang sebetulnye " dilarang memijak ais ketul"(salji tiruan kononnya)

Meluat aku tgk sign-sign cam gini.........;-p
Khalik and the geng selamba badak je pijak salji-salji keras tu ( secara senyap-senyap) Padan muka kakak tu!;-P
Suasana dalam bilik tu memang sejuk gile....Sampai sakit telinga dibuatnye.... Bayangkanlah dalam bukit cerakah pun ade tempat cam gini.....So weird!
Lepas je keluar dengan badan tergetar-getar, kami pun meneruskan aktiviti yang seterusnye...MAKAN!

With Julia, Pqa, Mell, Syakila and me....;-)

Baru nak breakfast........Sampai kan nasi goreng yang dibalutkan dalam kertas koko tu dah mengikut shape bentuk bungkusan 'origin nasi lemak'.....Yg penting makan nasi goreng dengan keropok memang sedap bangat sih! Tambah kan sedikit sos cili.....
Kami keluar dari Bukit Cerakah dengan perasan yang sangat gembira.......(ayat......)

“The best way to cheer yourself up is to try to cheer somebody else up.”

Setelah berbincang dengan semua-siap macam gaduh-gaduh nie......kami memutuskan untuk pergi mandi-mandi pulak . Destinasi yang seterusnye ini tak dirancang pada awalnye.....tapi, bila dengar je bunyi air terjun, sungai, mandi- macam best pulak! Destinasi seterusnye Semenyih, Sg.Tekala!Masuk je dalam kawasan perkelahan Sg.Tekala nie kene bayar RM1.

It's mandi time!;-P

Aku tak pernah pun sampai kat sini......kawasan perkelahannye boleh dikatakan agak baik juga la......
Pada awalnye aku macam malas je nak mandi( malas nak tukar seluar) ...tapi, bile tengok Si Ketum, Khalik, Wani,Hanim,Mel and ngan yang lain mandi macam best sakan je dalam air tu...aku terus tukar seluar and terjun ke dalam sungai tu.....Reen pun terus ikut serta mandi.......;-)
Mandi....mandi...and mandi..........ambik gambar......ambik gambar lagi....and done, balik!

Goin' crazy......

Untuk finale reunion kiteorg nie, kami memilih untuk makan kat Shah Alam je...hajat di hati nak makan sate kajang tapi, macam ade yang tak bersetuju.....takpe la!;-P
P/S: Thanks Khalik for inviting me to be part of this trip. Just great!;-)
And also, thanks to all of my lovely friends.......Reen( Persis model), Ketum a.k.a Azsfar,Mell, Hanim, Timah( Thanks sebab bagi pinjam baju hijau tu), Mak Ngah, Aida Yasmin, Farah, Syakilla( tak berbaloi makan sotong goring tepung tu kan?), Pojie( Thanks sebab bagi aku tumpang naik kereta ko)Emma Syaz.( Keep Stronger!)Julia( Bukan main seksi ye ko)Kak Mardiah and Wani. Love ya...;-P
“We do not remember days; we remember moments.”

Thanks to Khalik and P-Qa 4 this lovely pictures!
With love, Sandra......;-)