16.1.09

what's next?

'Nampak tak anak sotong nie, I yang bela..kat belakang rumah I....ade penyu, dolphin and so on...

Hello.....pejam-celik-pejam celik, finally, the year 2009 has come! It just like a blink of an eyes is'nt? Times runnin' fast! There is no more 'masa' for me to play-play..geddit? Setiap saat begitu berharga untuk aku! Masa untuk aku 'bermain-main' it's already over a.k.a tammat! Bukak lah mata sebesar-besarnya untuk melihat da main purpose in life!

Kadang2 kita mungkin sedikit terleka atau terlupa akan janji-janji manis yang ditaburkan setiap kali 'new year'. For me, when you really want to make a changes in your life, you got to remember that it's not only because of da things yang anda mahukan...tapi, ini semua berkenaan dengan tujuan dan hala tuju kehidupan anda in the future. The thruth is, I don't like 'seseorang' yang bercakap bagai nak rak...tapi, when you look at him/her closely, by then you will realise that it's only on the surface.....meaning that luaran nye sahaja yang menampakkan hasilnya........dalamannya, hancus a.k.a zero!

I've got this interesting quote from my Prof. recently saying that (in bahasa) " Goncang-goncang-goncang, bukak the 'penutup' you can only see 'seketul batu'- bunyi bising bagai nak rak, tetapi isinya hanyalah seketul batu! So sad...... Kalau bukak and you can see lot's of stone or somethin' else, oklah jugak kan? So funny la Prof. nie......kepada yang terasa tu, I'm so sorry, I just wanna share this 'lovely' quote with all of my friends in here..hehehe;-)

Ok la.....let us talk about fashion 2009. What is your fashion resolutions for this year? Well, for me it's all about freshen up my whole look from head to toe! The most important thing is your face! Smile more, smile for the sake of it, and laugh...laughter is the best medicine for you and
your 'heart'. That's all!
'Okay puan2, hari ini kita akan membuat resepi baru ye...ayam masak choco! Lovely'


lately, I'm into Martha Stewart and Rachel Ray show! The truth is, it seems to be like I'm addicted to the talk shows la ( BOTH OF IT). Before this, I thought that this kind of 'talking show' might be boring and so on.....but I'm totally wrong! The 'talking shows' was great and best la! U can get lot's of new information's about certain things and it just great! Totally!;-)

Kalau di-compare kan kedua2 show tu, aku lebih kepada Martha Stewart. Bila tengok show perempuan nie kan, semacam terleka sebentar. Bukan nye ape, seronok tengok cara dia handle the show dan yang paling best sekali, cara dia promote her own name's kat show dia! FYI, segala-gala barang yang ada dalam talk show si Martha Stewart nie semuanya miliknye..sampaikan pen, kertas, meja, bunga, ayam, itik, gajah, kambing, lembu, kucing siam dan segala mak nenek semuanye milik nya! Itu tak termasuk ladang itu, ladang ini...artifak itu, artifak ini...segala-galanya la...perempuan ini ADA! Anda semua wajib tengok untuk mempastikan kebenaran nye...hehehe, kelakar la! " feel free to visit my website at Martha Stewart .com" Rasa2 nye la, lebih 30 kali kot dia cakap macam tu.....;-)

Thanks for viewing my blog page! With love, SANDRA;-P

1 comment:

rafflethazzle said...

"Kadang2 kita mungkin sedikit terleka atau terlupa akan janji-janji manis yang ditaburkan"

u got that right, friend. spot on.