29.8.08

Finally, it's over.......



Look at what I'm wearing. An orange sweater from SPRINGFIELDS ( Pavilion). Nice kan? Huhu


Hello people.....what a beautiful day. Finally, it's over baby.......and at the same time I'm feelin' so free and it seems to be like I'm flying you know......flying all over the places with my cute little wings and suddenly.........Lord, it's only a dreams, but dreams do come true isn’t? You just have to believe it. That's all.......Ok la, let's go straight to the point. I'm havin' so much fun la last Sunday night. For the very first time, it's such an honored for me to be part of the team for Gangstarz-TV3. (Sekarang baru aku tahu macam mane TV3 handle those kind of thing-huru hara jugak dibuatnya!)

In the Melawati Stadium, ShahAlam........for the final rehearsal.


Here, I would like to thank Mr.Faizal for givin' me this opportunity and thankfully, it's workin' and totally great + amazing. Being Mr.Faizal personal assistant seems to be completely great for me. Seronok gile workin' for Mr.Faizal. He's such a great 'Boss'.I have enjoyed every single day workin' with him. The most important thing in here is , I do learn a lot from him and at the same time he's the one that really inspired me to be better in the future and so on la. When you look at Mr.Faizal in details, he's such a perfectionist.Julian adds, "It was so weird...totally". Frantically, there is nothing wrong with it. "Everything must be perfect Sandra......think about it first and you just have to make it work". That's all.....


With my new sunglasses-from ZARA( Pavilion)


Pejam-celik-pejam celik, berakhirnya sudah konsert Gangstarz 2008-TV3. Phew...sampai sekarang, penat tu still terasa. Tapi, bila tengok balik aksi all of the contestant malam concert tu kan, terasa rindu plak saat-saat manis bersama dengan dieorang. Ala, sedih la plak mengenangkan group yang tak menang malam tu kan? Aku rasa pelik sangat dengan TV3. TV3, cukuplah dengan mainan politic anda. Aku sudah jemu dengan lakonan ini semua. Membuang masa sahaja. Malam tu kan, sepatutnya group yang lain sepatutnya menjadi juara Gangstarz,tv3. Tapi, mengapa One Nation Emcees dipilih menjadi pemenang? Competition ini seharusya mencari the best vocal group in Asia.

D'Reborn......seharusnya kalian yang menjadi juaranya...Just so sad!


Why One Nation Emcees? Bukannya One Nation Emcees nie tak boleh menyanyi tapi, group nie lebih kepada 'dancing all around the stage and doin' those kind of rapping thing la'.......it's not about vocally la....I’m so sorry to say that D'Reborn and Akasia is better than you( secara vocally la) Vocal group nie jauh lebih better dari group anda. Group One Nation Emcees nie full with energy tapi, belum sampai lagi satu tahap untuk menjadi group yang bagus dari segala aspect yang dikehendaki.

That night kan, persembahan first Paragon Child macam somethin' wrong! Is it because of Ezelyn? Why Ezelyn? Tak ade artis lain ke yang seharusnya berduet with PC? Lagi satu kan, lagu 'i hi bye bye'tu so 'bye-bye' sangat........huhu


TV3 mentioned yang this competition is about 'finding the best vocal group in Asia right'? I don't think you deserve this award. Ini semua sudah terpesong dari apa yang dikehendaki........It's ashamed la.......Even 3.5 and Paragon Child better than you guys. TV3, you have to take note la.....Jangan sampai orang menyampah dengan reality show nie sudah........ FYI, D'Raz , 3 Voices and D'Reborn akan membuat sedikit protest mase audition Gangstarz di Indonesia untuk tahun depan. Hehehe.....Kesan D'Raz, menjadi 'mangsa korban' Gangstarz untuk tahun nie......;-(
Poor D’Raz…….

One Nation Emcees.......no komen!


Apa yang menyedihkan disini ialah kesemua group2 nie balik dengan tangan kosong except for the trophy la.......Cha(Akasia) cakap berat trophy tu lebih kurang 25kg. Kesian. Bayangkan lah group dari Indonesia and the Philippines tu......Kesian dieorang. Sepatutnya tv3 bagila sedikit imbuhan buat all of the finalist tu......Aku rase macam all of the contestant tu macam dipergunakan je. Habis sepah, madu dibuang. Just for the sake of 'the concert' je....Betul tak? Cuba korang fikirkan........Kesian bangat tau!


3.5 singin' duet with Lah v.e. 3.5 wearing Nik Erwan's creations.


Okla..berbalik pada styling yang dilakukan pada malam tu, everything seems to be completely polish. In my opinion la, tak akan ada mana2 so called 'stylist' yang dapat menandingi kehebatannya (Mr.Faizal) What did you see? A great styling perhaps? Well....... there is nothing to complain about it. The 'name' say's it all...........Next, I would like to talk about this so called singer ( she's one of the judges that night- sittin' next to Ajai) Menyampah aku dengan kenyataan yang dibuat oleh seorang yang so called penyanyi nie memberi komen yang tak membina langsung. What is wrong with her? Hello, look at what she's wearing. A sleeveless pink( color scheme 'anak BAB 1'- geddit?) turtle neck with skirt and a bit of pink ribbon at the waist. Hello......what is that? FYI, I don't think it's glamorous enough.

D'Reborn goin' wild with Dayang Nurfaizah....She's look great. Persembahan yang meninggalkan impak.....


Okla, you wanna' act like you knows every thing kan? Don't do that...it makes you look so stupid!. If you don't know anythin' about it ( Fashion), don't you dare to act like engkau mengetahui segala-galanya. That night kan, she's so annoying la......I just don't understand what's wrong with her. Even all of the contestant pun macam tu jugak. Cukuplah kalau engkau menyentuh pasal vocal and so on.....enggak perlu sentuh bab2 fashion nie.....Cerminlah diri anda dahulu!

Persembahan Akasia malam itu tidak menghampakan. Good job girls...... FYI, mase nak siapkan Akasia untuk second number nie, BLACK-OUT sekejap kat backstage!! Panic...panic.....Thank god, semuanya berjalan dengan lancar.........


Ayat die malam tu yang still lagi berdesing dekat telinga aku is....."You all kan, tak nampak macam artist and pakaian you all tak glamour langsung". Tak cukup glamorous? Tak macam artist? Jawapannya tau tak ape kalau aku ketemu sama ‘Jebon’ nie? Jawapannya ialah, simple je...'KEPALA HOTAK ENGKAU!! Best tak jawapan aku tu......hehehe, jangan marah.... Kita sebagai manusia berhak meluahkan apa yang tersirat dihati ini......is it right? Well, what can you expect? Even when she's wearing Dior, it looks like she's wearing Cior( Petaling Street-brand)Lagi satu kan, boleh tak die suruh Mimi buang 'fur' yang kami ‘style’ kan untuk Mimi tu..... She's so out of fashion!
The crowd goin' crazy......


Cuba you all tengok styling Louis Vuitton 2008-09. Just the same look we create for Mimi.......... Inspired from that trend la! Ala, kalau perempuan tu pakai a 24K fur , Fendi golden Persian lamb-jacket and mink coat pun still nampak macam die letakkan gumpalan bulu ‘Jebon’ dekat badan die...hahaha, so funny!! It doesn’t stand out pun......Apa yang penting disini kan, I'm havin so much fun la...tak tercakap and tergambar perasaan aku selama lebih kurang 4 bulan workin' with all of them. Congratulations to One Nation Emcees and also to all of you. In my sweet little heart, all of you is the winner. That's all, with love, Sandra Azwan.


Ish..ish....ish......tengok, kan dah tercucuk paku....


P/S: For m0re information and details about Gangstarz08-TV3, feel free to visit

20.8.08

'I nak yang bling-bling tau'.

Hi......tak sabar pulak rasanya nak menghadapi Concert Final Gangstarz-TV3 di Stadium Melawati, ShahAlam. Aku nie bercerita macam la aku nie one of the finalist. But who knows? Maybe, nanti aku akan join this kind of competition. Well, you just have to wait and see the result la ye.... FYI, aku suka la jugak menyanyi. Nak kata suara tu sedap, no komen la...setakat sedap untuk di dengar tu adela. Hehehe, berangan la pulak si Sandra nie.....huhuhu.
Yang penting, masa konsert akhir nie, styling pada malam tu gerenti meletop habis. Bukan bermaksud styling yang dibuat untuk konsert sebelum2 nie tak kren, cume untuk yang grand final nie pastinya KREN BANGAT+MELETOP HABIS+AMAZING+GREAT+INCREDIBLE+AWESOME= FANTASTIC.
Berhempas pulas aku with my boss (Mr.Faizal) untuk 'pull the best look' for each one of the groups.
Bila tersenarai akhir untuk menjadi finalist gangstarz nie kan, pelbagai request telah kami terima dari kump.2 ini. Ayat first yang terpacul keluar dari mulut dieorg nie is 'kami mahu yang paling kren a.k.a grand!! Well, we know la how to deal with this kind of situation. Korang semua tak perlu khuatir. Kami semestinya tak akan 'memperdajalkan'( dipetik dari seseorang) korang dengan outfit2 yang tak masuk akal. Percayalah, it's goin to be amazing. Kadang2 kan, kump.2 nie terlalu risau akan outfit yang akan dieorg pakai masa final nanti.
FYI, aku and Mr.Faizal sudah melakukan research sebulan awal just for the grand final. Idea tu memang sudah ada dalam minda kami. So, enggak perlu risau. Cuba korang teka, warna yang menjadi pilihan kump.2 nie untuk final nanti? Well, banyak request yang kami terima mahukan warna like silver with bling2, golden and warna2 yang terang. Kalau semua group meggunakan warna yang same, tak ke boring. Please la.....kite tahu la kan, warna2 sebegitu seperti menarik perhatian orang ramai dan semestinya menarik perhatian 'lighting' mase kat dalam stadium tu nanti.
Tak semestinya kite perlu mrnggunakan those colour for the sake of ' konsert akhir'..... kalau konsert akhir je semua nak bling2 la, warna emas pancaran seribu la.....huhu. Tapi, yang pastinya, warna2 seperti hitam, merah, purple tak akan dilupakan. Kita akan cuba sedaya upaya untuk menyerlahkan each groups. So, kalau pakaian dah cantik, performances macam 'tut' tak menjadi jugak kan? So, korang semua ( the contestant la) all of you, you must make it work no matter how you do it. Kalau tidak, buang mase je korang jadi finalist for Gangstarz. That's all......with love, Sandra.

18.8.08

Concert charity Gangstarz-TV3.......

With Miss Marini. She's lovely.....


Hello.......I'm havin' so much fun last sunday night at the MBSA. All of the performances were quite good and at the same time you can feel 'the debaran' yang menyelubungi all of the contestants. Malam tu jugak sempat la aku menyiapkan Ayu from D'Raz dengan mengenakan a very nice black halter dress with silver detail at the empire. Bila aku tengok wajah Ayu, Rio and Zul.....terbayang wajah sedih mereka. Walaupun tidak menampakkan wajah yang didalam kesedihan....tapi, aku tahu bahawa hati kecil mereka mengangis. Poor D'Raz......Ayu sendiri bilang sama aku bahawa mereka menjadi mangsa korban tv3. Menjadi mangsa keadaan. Banyakkan bersabar ya.....mungkin ada hikmah disebalik apa yang telah berlaku kepada kalian semua. And i would like to thank you for givin' me the 'blue thing' ya...thanks a lot. Jumpe kalian semua di Final Gangstarz- 24.08.2008 di Stadium Melawati, ShahAlam. For more information about Gangstarz, simply visit http://www.tv3.com.my/gangstarz for more details and update. Thanks....bye. With love, Sandra.

11.8.08

Periuk Nasi D'Raz Dicuri Orang?

Ha...Type Sandra...type.....type la sepuas hati ko......


Hello semua.........it's been a while kan? Bayangkanlah, tak ada masa nak duduk menghadap laptop nie and then type something about what's happen' in my life...... ( rasa macam rugi pulak tak dapat nak share something with all of you) Biaselahkan..I'm always on the run! Bz all the time doin' somethin' that seems to be completely precious and unbelievable( for me la) Oklah, semenjak dua menjak nie aku memang bz giler with..... first of all, urusan di Universiti then with my tight schedule and of course with Gangstarz! Walau bagaimanapun, every little things is under control. The key words here is, you just have to deal with it no matter how you solve the problems or whatever......just deal with it or you will die...or you will be a dead duck? Seriously, i don't want to be like a dead duck....it makes me feel sick! For god sake, i don't have a choice...hehehe. What the hell i'm thinkin' about....yeah, the same old things!! Whatever.....;-)

Amazingly, D'Raz from Indonesia.......

Last sunday night were just like a disaster for me. For god sake, how can D' Raz from Indonesia is not one of the top 5( supposed 4 only) finalist for Gangstarz? I just don't understand. Then, masa diumumkan yang D'Raz terkeluar tu aku rasa macam nak pengsan. FYI, semua group kami sokong dengan jayanya tapi, group D'Raz from Indonesia nie cam 'close' sikit dengan kami and kami rasa dieorang nie memang berbakat then how boleh tak dapat ke final.........yang tak sepatutnya dapat tempat pulak? It's totally weird! Is it some kind of a joke or something? Hello......for me la, aku rasa D'Raz berhak mendapat tempat untuk mara ke final. Tapi, sayang sekali......kemunculan mereka di Gangstarz seakan-akan hanya sebagai untuk mengisi kekosongan yang ada. Bak kata mama aku hanya sebagai 'kambing hitam'...tak patut wo....!Bagaimanakah perkara ini boleh terjadi? Berkemungkinan besar tak ramai yang vote untuk D'Raz atau politik tv semata-mata or something else? Well, sebagai salah seorang pemerhati yang hebat, I think it's all about politik la......politik itu, politik ini!
"kenapa tak masukkan group 'tut'......masukkan sekarang jugak...I tak peduli! yang penting I nak group tu masuk final" ( I a.k.a anak jebon)

Nowdays, kat mana2 pun segala perkara telah diambil alih oleh this kind of 'bullshit perspective'. Tapi, nak buat macam mane? Terpaksalah hadapinya dengan tabah! Nanti, kalau ada masa, kita keluar jalan-jalan sekitar KL. Lupakan perkara-perkara yang telah berlaku.So, D'Raz...kuatkan azam dan matlamat kamu ya. Jangan sedih-sedih lagi! Aku tahu kamu semuanya berbakat(Rio,Zul and Ayu) dan ada group yang sepatutnya tak layak untuk ke final tiba-tiba menjadi layak dan kerana itulah ruang untuk D'Raz telah diambil oleh group itu. Based on the performances last sunday night, ade group yang tak sepatutnya - dapat ke final. Anda fikirkanlah sendiri. How can it be? It's unbeliveable............ with love, Sandra.
*photos courtesy of SHAHZEEQRAFIL photocreative


Amazing...just amazing!
p/s: Tak sabar plak rasanya nak tunjukkan my latest collections kat sini......It's all about fashion vs architecture! I'm into 'Dubai' now......it's goin' to be a blast!! Totally.......SANDRA by sandra azwan.