19.6.08

Gangstarz-TV3: Fifth Concert.....No more Brown Tone!!

nO MORE Brown Tone.......


As you all know, Brown Tone has been kickin' out from the list. Now, it's up to 9 more groups to battle down in becoming the next super-duper groups created by TV3-Malaysia home-grown tv reality programs. I've been wondering why Brown Tone got the lowest vote? I have no problem ( at all) with Brown Tone's style of music and so on......

Brown Tone..... may god bless all of you..;-)

When I spoke to one of the production team members, I was told that BT got the lowest vote and maybe its the end of their journey in Gangstarz!! I just can't believe it...but it's true!! In any case, I was more interested by their last performances in Gangstarz singin' can't take my eyes on you mixed with Mawi no.1 hits-Aduh Saliha! Wanting to make my own opinions, I dare to say it nearly stole the show......Right after the performances, I thought BT is goin' to be 'selamat' ( based on the performances la....) but, it's too little too late.........well, what can we do?
Good bye Brown Tone!!

Lya, Faiz and Farah a.k.a leader South Trio!!


Kump. seterusnye ini mempunyai kedudukan yg agak goyah jugak mase last konsert!! Mane tidaknye.....kump. ini (South Trio) juga dipanggil bersame2 ngan kump. Brown Tone untuk mengisi kedudukan 'Bottom 2'...... Bagi aku la, persembahan dieorg quite ok la...aku suke gile bile tgk Lya nyanyi ngan sepenuh perasaan.....siap buat gaya ala2 Mariah Carey lagi nie....( angkat2 tangan dan digelengkan tangan itu.....geddit?) Aku suke la ngan persembahan dieorg!! Tapi, judges macam biase la....cam tak suke je ngan South Trio punye persembahan. Yg penting aku terhibur and at the same time outfits dieorg malam tu memang 'kren bangat'....all black!! Just nice..... South Trio, kalau korang tak nak di vote 'out', u guyz got' to do somethin' with ur performance!! (Ayat nie cam 'pembakar semangat' la...)



One Nation Emcee

Next we have One Nation Emcee!! Still macam biase, ONE punye performance memang LOVELY and totally great!! I'm happy la to see this groups can really makes Malaysian proud!! U guyz did a great job. Hope to see u guyz in the finals.....InnsyaAllah, kalau ade rezeki, korang akan mara ke final...Malam ahad lepas, ONE singin' dont' stop the music- Rihanna no.1 hits!! Such a powerfull and strongly performances by this group so far!! I just loved it.........

Then, group yg akhir2 nie membawa masalah kepade kite org.... AKASIA! Malam tu kan, persembahan group nie kire ok la.......FYI, malam tu sahaja, baju2 Akasia tu bernilai hampir RM13,000 somethin'......

D'Raz


Bayangkanlah, bagai nak 'rak' kite cuba untuk 'pull the best look' untuk group Akasia nie.....thank god, berjaya ( judges pun suke ngan 'look' Akasia malam tu)!! Tapi, yg tak bestnye.......kump. nie kadang2 reaksinye tu fake sgt!! Kalau u guyz tak suke, cakap la tak suke!! Bukannye kite org ni nak marah tak tentu pasal.....tapi, we just want you to understand the situation la kan.....Ari jumaat lepas, kite sediakan lagi Miss Sixty punye collections( latest one punye) just for this group.....Then, boleh tak dieorg request untuk tak nak pakai outfits2 yg kite sediakan tu( atas dasar tak sesuai ngan lagu or somethin') I just don't understand la perangai budak2 nie...U know, we try to help you guyz......tapi, kalau korang tak nak, nak buat macam mane kan?


D'Reborn

Biarlah.......Aku ade dengar cite yg group nie siap nak gune stylist sendiri nieh!! Org melayu la stylist tu....sape la yer!! Sedih.....Utk konsert ahad nie, Akasia akan singin' pussy cat dolls punye lagu!! So, kite tgk la macam ne ngan performance dieorg..OK ke KO ke...!!


3.5

FYI, mase hantar dry clean utk baju2 nie kan, satu baju yg group nie pakai sudah terkoyak!! Ape lagi, naik panik la aku ngan situation tu...bayangkanlah, dah la baju tu hargenye saje dah mencecah RM900!! Tapi, mujur ade Mr.Faizal.......die berjaya betulkan baju tu semula!! Mase kite org kat Forever 21, Pavilion-time tu la Mr. Faizal membetulkan baju tu......yg peliknye tak nampak langsung kesan yg koyak tu...Mr.Faizal nie cam penyelamat keadaan la!!


3 Voices


Groups from Indonesia, D'Raz, 3 Voices and D'Reborn...semuanya tak ade masalah. Groups from Indonesian nie memang hebat. Tak boleh nak cakap ape!! Just great....


Paragon Child


Then, we have groups from the philipine!! Paragon Child and 3.5!! 3.5 macam biasalah..menggegarkan dewan MBSA malam tu!! Yg penting, show malam tu berjaya.
Malam tu, kesian dekat group Paragon Child. Cara dieorg perform malam tu cam nak menunjukkan shapa yg paling hebat. Entah la...bagi aku ok je...ape yang penting, vocal group nie memang mantap habis. Tak sabar plak nak tunggu show ahad nie......it's goin' to be a blast!! Thanks to SHAHZEEQRAFIL for this lovely picture. OK la...bye


STEP




*photos courtesy of SHAHZEEQRAFIL photocreative

18.6.08

VOTE for Dato' Siti Nurhaliza.....

Dato' Siti Nurhaliza
Nominated For
:Favourite Artist Malaysia

Dato’ Siti Nurhaliza has the face of doll and a very pretty voice to match. This killer combo is probably the reason why this Malaysian born and bred 29 year old has become an international icon and has garnered over 100 local and international awards. Siti has been in the business for over ten years, putting out almost 20 albums, starring in a couple of films and being the cover girl for many well-established brands. Her vision is to enhance the local music industry to a more prestigious level and make it more globalized. Not a force to be reckoned with, Siti is also known to be a formidable and successful businesswoman in Malaysia. She currently tops the list of the 'Richest Artistes' in Malaysia. She is also worth more than RM50 million and was named one of the millionaires in entertainment in South East Asia.

For more informations, simply visit http://www.mtvasiaawards.com/

*text from mtvasiaawards.com






16.6.08

When the door bell 'berbunyi'........

ATTENTION: Jgn suke2 hati membunyikan loceng dirumah2 org!!


Hi......Last night, I'm havin' a lot more fun with all of the Gangstarz groups!! Finally, there is no more space for Brown Tone to pursue their dreams in becoming 'The Next Super Groups' in Gangstarz season 2! Then, i have to say SELAMAT TINGGAL to all of the members of Brown Tone. Basically, u guyz did a good job!! A big applause to Brown Tone........from Singapore! See, both groups from Singapore, FAITH n BROWN TONE nampaknye nasib mereka bukan di Gangstarz..... mungkin ditempat yg lain perhaps!! Susah kan org2 dari Singapore nie nak mendapatkan tempat a.k.a kedudukan didalam industri muzik di malaysia? @ Singaporean sendiri yg tak vote untuk dieorg? @ Malaysian sendiri tidak suka akan style of muzik yg dibawa oleh mereka? Well, dalam Gangstarz nie, macam2 perkara yg unexpected boleh berlaku....Sebagai contohnye, kump. from Thailand. Minggu lepas, kump. ini menduduki carta yg tertinggi dalam kedududukan groups di Gangstarz...macam mane tu? Well....nampaknye 'magis' yg diperlakukan oleh STEP nie menjadik la ye......so creepy!! Bercakap pasal creepy nie kan, ade la 2 malam lepas, aku tidur dalam pukul 4.30 pagi...nak tidur awal time tu rase cam tak mengantuk sgt!! Then, boleh tak pagi2 bute tu......"TING-TONG.....TING-TONG"( door bell) 2 kali berbunyi!! Aku macam panik sekejap!! Dlam hati cakap..' setan maner la yg pagi2 bute nie menekan loceng nie'.....Then, tanpe banyak cakap.....aku terus tidor ( dalam keadaan yg amat gelisah- and terus berpikir.....) Bile dipikir2 kan, mase loceng tu bunyi, cam nak tgk je dari 'hole' kat dlm pintu rumah dari dalam........ shapa kah gerangan yg menekan loceng pagi2 bute.....pedulikan jela...yg penting, AKU TAK KACAU ENGKAU,ENGKAU TAK ADE HAK NAK MENGACAU AKU!! Tu je......

14.6.08

Happy Father's Day......

Dad, your guiding hand on my shoulder will remain with me forever.


Hello.....i would like to take this opportunity to wish Happy Father's Day to all of you...........I love u dad!! Father's Day is a day of commemoration and celebration of Dad. It is a day to not only honor your father, but all men who have acted as a father figure in your life - whether as Stepfathers, Uncles, Grandfathers, or "Big Brothers." The Mother has always been the number one person is children's lives. Even though children have two parents. The role of father is often second compared to a mother. We all know that fathers are as important for a child as the mother. Children depend on their father just like their Mothers. And i do believe that! Walaupun kadang-kadang ayah kite tu ade marah2 ke ape ke, sebenarnye die lebih sayangkan kite..cume die tu tak tunjuk sgt!! Jauh di sudut hati die, shapa yg tahu..betul tak? Aku pun dah lame tak jumpe ngan ayah aku and aku kadang2 rase bersalah sangat. Ape salahnye kalau mesg. die ke..tak pun telefon sekejap!! Ish..rase bersalah plak aku nie...takpe la, jap lagi..top-up and call die jap!! Kesian plak kat ayah aku tu.....Die dah la duduk jauh ngan aku.......I'm so sorry dad....The most important things is.....aku still anak abah and i do love you......and mum!! and all of my family members.....peace, with love!!

11.6.08

A must have book!! I'm 'INTO' this book right now....


About this book- Briefly explain in details.
The wholly original story of a woman's life told from her wardrobe's point of view, in the wardrobe's own savvy, vibrant voice--a feat of the imagination as emotionally subtle and stirring as it is dazzlingly particular.We first meet B., the wardrobe's owner, as a child in the buttoned-up Midwest of the 1950s, when "a vision of a saddle shoe" comes into her head and she discovers the urgency of all clothing dreams. We follow B. through her awkward, pudgy stage ("Here I must write about the stomach"); the indignity of camp shorts; her "adult figure arriv[ing] suddenly in 1963." The 1960s bring even bigger changes when B. goes off to Harvard, discards her girdle, and discovers... Marimekko! Miniskirts! Bell-bottoms!Elizabeth Kendall's native intelligence and gift for storytelling entrance the reader, as the wardrobe charts the most important events in B.'s life and the outfits she assembles for each. We watch as B. copes with the untimely death of her mother; makes a go of magazine work--and glamour--in New York; and, after the inevitable false starts and wrong moves (including, of course, in her choice of clothing), finally comes into her own.Part memoir, part fashion and cultural history of the last five decades, Autobiography of a Wardrobe is an exploration of the clothes each generation has embraced, the smallest details in which we are able to seek comfort and meaning, and the places and things--sometimes odd or unexpected--in which we store our memories.


About the author

Elizabeth Kendall is the author of Where She Dances, The Runaway Bride, and American Daughter, and her work has appeared in The New Yorker and The New York TImes, among other periodicals. In 2004-2005 she was a fellow at the Cullman Center of the New York Public Library, and in 2006 she received a Fulbright grant to do research in St. Petersburg, Russia. She lives in New York City.


Text from the Hardcover edition.

9.6.08

Gangstarz- TV3, Fourth Concert......Ethnic Song Choice!!

Tengok...ape sudah jadik ngan aku punye seluar? Akibat terlalu BZ ngan Gangstarz sampai tak perasan yg seluar dah senteng!! ish..ish..ish...(there is a 'makna tersirat' disebalik ayat nie) cuba cari.....;-)


Hello.....Last Sunday night were just like totally great!! I'm havin' a lot of fun la!! All of the performances were just ok for me! I do enjoy the performances and love all of the ethnic song choice by Gangstarz group. Tapi, ade jugak some group yang lagunye tu cam tak ade kene mengena a.k.a related ngan 'ethnic theme' yang seharusnye dieorg gune? Whatever la...........Mlm tu, some of them were quite talented and some of them were quite dissapointed.....hehehe!! In order to perform well infront of the live audiences, u need to have your very own personafication and your very own kind of style in singin' and at the same time ur step a.k.a dance move.( setuju?)
It's already in the fourth concert, Hello...... i need to see somethin' extraordinary from the groups itself!! Attention to all of the finalist, u have to do somethin'....u have to make people in Malaysia think( not just thinking) that all of you are one of the talented vocal groups!! U have to make it happens.........
For your information, last sunday night were the first time that Gangstarz doin' this 'Ethnic Creative Theme' kind of concert and it goes well! I'm impress with the music arrangement and those kind of things la.....fun and entertaining!! Boleh dikatakan terhibur jugak la hati ini.

D'Raz from Indonesia.....

The first groups that takes the centre stage to perform is D'Raz- from Indonesia! I do love their voices and the song selection. Malam tu, kumpulan D'Raz nie menyanyikan lagu 'Gudung-gudul pacul/ Sang bango'......lagi satu lagu..aku lupe la..lagu joget kot? One of the best performances last sunday night...... FYI, for the second 'cabaran' and that is: Mencipta lagu/lyrics, this group has won for the second time!! Congratulations........ D'Raz memilih lagu 'ketahuan' untuk konsert ahad ini( lagu yg same akan dinyanyikan oleh 3 voices....kite tgk 'shapa' yg perform besh!!
Then we have from Malaysia, Akasia! The nyonya kebaya style looks great on them. Singin' Malay kind of song....'Joget Sayang' and 'lodeh mak lodeh'. Para2 penonton kat dalam auditorium tu macam terhibur la dgn persembahan Akasia kali ini...

Akasia from Malaysia- with the 'kebaya nyonya' looks....


Persembahan dieorg malam tu pun quite happening la...... ala2 teater muzikal!! Tapi, best.....siap dapat 5 bintang nieh dari judges!! Ramli Sarip pun suke ngan persembahan dieorg.....Thank god!! Akasia pula, akan menyanyikan lagu 'Mendua'( hampir ke situ) For your info', baju2 nyonya kebaya tu kite org dapat sponsor dari satu small boutique kat Plaza Damas( Elisa's Collection) Bandar Sri Hartamas!! Puas kite org memujuk si Ivy( owner) utk sponsor baju just for this week sahaje......Ivy tu bukannye tak nak bagi..... tapi, die cakap sebelum nie RTM ade pinjam baju then sampai sekarang tak pulangkan baju2 collections dieorg tu...naik mengamuk la si Ivy nie...Terus keluar die punye poison...a.k.a Poison Ivy!! hehehe......Then, kami cakap elok2 ngan Ivy yg kami different!! Kami bukan macam RTM!! Kalau ur' punye outfit rosak ke ape ke...kami akan bayar! U don't have to worried about those kind of things..we will make sure that we will take care of your garments to the fullest!! Then, Ivy melemparkan senyuman tanda setuju! Amin......Hari tu juga Miss Ivy nie ajar kite org cara2 nak mengikat kain sarung dengan teknik yg betul!! Seronok dapat belajar bende baru......ikat kain sarung!huhuhu......

Brown Tone from Singapore......


Seterusnye, group dari Singapore....singin' 'enjit2 semut and 'gelang si paku gelang'......quite ok la persembahan dieorg. Tapi, aku rase......dieorg boleh buat better kot!! Nampak macam tak bersemangat je kumpulan dari Singapore nie.......takpe, next week buat yg the best yer!! FYI, groups from Singapore nie, they always came up with their very own outfits.....it will be much more easier la for us to deal with this kind of situations... Untuk Sunday concert nie kan, group nie akan singin' 'can't take my eye's/ aduh saliha. Kalau group2 Gangstarz nie tampil ngan outfits dieorg sendiri, maka senanglah hati kiteorg....Dieorg boleh tampil ngan costume sendiri, tetapi, memerlukan approval from Mr.Faizal la....nnt, kalau ade somethin' wrong...Mr.Faizal kite nie jugaklah yg kene......Geddit? FYI lagi....for the next concert, ade jugakla group yg request kat Mr.Faizal untuk memakai pakaian sendiri.....Group from Indonesia,3 suara a.k.a 3 voices..... next concert nie, 3 Voices goes wild with Beyonce Knowles song/ Crazy in love plus Ketahuan!! Outfits cam ner la yg dieorg akan pakai nnt!! On friday-fitting, so...tak sabar nak tgk outfits 3 Voices..huhuhu

Groups from Thailand....STEP


Then, we have groups from Thailand!! Singin' lagu2 dalam versi Thailand la......aku rase kan, kumpulan dari Thailand nie beria kalau perform!! Dieorg betul2 teruja ngan persembahan sendiri.....bersemangat sekali ngan costume yg tersendiri...warne gold pulak tu.....memang happening giler!! Suke tgk dieorg buat stunt2 yg pelbagai a.k.a cheerleading punye team la nie!!! Kalau korang nak tau, group STEP nie lah yg paling 'tak banyak the songeh'. Aku rase sebab satunye, lack of communications yg menyumbang ke arah tak banyak songeh tu...kadang2 ade jugak kump. nie request somethin' tapi, susah nak dapatkan ape yang sebetulnye kemahuan dieorg....as a stylist, kite akan cube dapatkan outfits yg sebetulnye and relate la with the song selection choosen by the groups itself......Outfits color golden tu, dieorg sendiri punye!! Konsert ke-lima nie, dieorg akan singin'-Cha-Cha!! What is that?? Same2 lah kite nantikan persembahan 'Cha-cha' from STEP!!

D'Reborn from Indonesia...


Next, we have groups from Indonesia, singin' 'Keroncong potol'..baju yg D'Reborn pakai tu baju dieorg sendiri!! Cantik kan.... Konsert Ahad nie, kump. ini akan menyanyikan lagu Neyo- Because of you plus Magalenha( lagu nie memang happenin'). FYI, Balangkon tu kite org dapat kan dari Istana Budaya. Thanks Istana Budaya.......Seterusnye, persembahan ala2 'suku kaum bidayuh' dari kumpulan kecil molek dari Indonesia, 3 voices.....malam tu pakaian dieorg memang unik......very the ethnic la malam tu....singin' 'Cublak-cublak seweng'.......... what is that? Can anyone translate it to me? hehehe

Kump. dari Malaysia, South Trio...


Next, kumpulan South Trio.......Mlm tu Farah a.k.a leader group nie la diserang hendap oleh demam and batuk2!! Suare Farah pun dah bertukar menjadi suare ala2 Ella......Serak2 basah yg worst!! Cakap ngan si Farah hari tu macam cakap dalam kelambu.....berbisik-bisik bunyinya..kesian Farah!! Malam tu Farah miming je kan? Betul tak Farah?huhuhu.....Tapi, dengan bantuan suara Lya yg power, persembahan dieorg malam tu memang cun -melecun!! Lya punye start memang bagus....Sheikh Haikal pun suke ngan persembahan dioerg!! Faiz pun quite ok.....Mlm tu Lya pakai creation Hatta Dolmat!! Memang cantik...terletak!! South Trio singin' 'Nirmala/pantun budi'..........for this coming sunday concert, they're goin' to sing 'Harapan and Christina Aguilera's hits-Hurt' Then, group dari Malaysia yg seterusnye.....One Nation Emcee! Singin' 'sayang kinabalu dan dikit puteri!! Energetic and powerfull......Mlm tu, Mimi mengenakan busana dari Rizalman Ibrahim. Memang cantik habis!! Terpukau seketika apabila melihat Mimi menggayakan outfits itu!!

One Nation Emcee from Malaysia....


Paragon Child.....

Then, we have groups from the Philipine!! 3.5 and Paragon Child!! Mlm tu, persembahan dieorg memang tak boleh cakap ape la........this talented vocal groups memang meletop abis!! Aku tak sabar nak tgk group 3.5 singin' 'Bring me to life'....for the next concert!! Then, Paragon child pulak akan menyanyikan lahu popular Anuar Zain 'lelaki ini'.........So, sama2lah kite nantikan.......bye. Last but not least, i would like to thanks SHAHZEEQRAFIL-photocreative for this amazing picture.With love, SANDRA by sandra azwan.



*photos courtesy of SHAHZEEQRAFILphotocreative. For more informations, simply visit http://www.rafflethazzle.blogspot.com/

http://www.myspace.com/rafflethazzle






5.6.08

To live long & happy......

Hi.....i've got this special 'rules' & i just want to share with all of you....To live well, u should observe the following:

  • Pray( think GOD)
  • Laugh a lot & worry less
  • Avoid cigarettes ( things i tried to do now)
  • Have a good coping skills (i.e. makin' lemonade out of lemons)
  • Keep a healthy weight
  • Drinks a lot of water (plain water)
  • Sleep well ( i use to live like a zombie's)-workin' 24 hours
  • Shopping for a branded item's (hehehe)
  • Listen to a good music ( i prefer Sarah Brightman)
  • Exercise regularly- i love to dance ( if the music hits the right pulse & taste, i'm goin' to be sweating)
  • Maintain strong relationship (yeah, with your love one's)
  • Pursue education ( to the higher levels)

.......Know that no one get's out of this world alive, but for as long as we're here, we might as well stay as healthy and happy as possible. A harvard study say's that it's 'astonishing' how many of the ingredients that predict longevity are within your control.

Freakin' Out situation......

Hello..i'm back and i'm feelin' totally blessed!! Thank god for givin' me chances to live on this planet once again. "i can see things clearly now." There is a lot of unexpected things happen to me in the past few frantic days. Luckily, i'm still alive.......syukur. Sebagai seorang manusia biasa di muka bumi ini, kita tidak mungkin boleh lari dari melakukan kesilapan dan secara tidak langsung, kite sendiri menyesali sagala kesilapan yang diperlakukan. Allah S.W.T Maha pengampun, Maha penyayang, Maha pengasih and so on. Kadang2, kita terlupa dan kemudian kita membisu seribu kata. Tuhan telah menentukan segala-galanya.....segala yang terjadi dan akan terjadi, sudah pun tertulis dan hanya menentu masa utk terjadi..(aiyo, ayat...) Syukur...Sandra & Mr.Faizal selamat. Just like i've been mentioned earlier, things happen' for a reason. Maybe there is a 'Hikmah' in every little things yg terjadi......for your information, kemalangan yg menimpa kami tu, memang tak dijangka langsung. Keadaan ketika itu seperti cepat sgt berlaku.....just like a blink of an eye....tersgt la cepat. Untuk pengetahuan anda semua, kami berdua dalam perjalan balik semula ke kl dari Perak....(Mr. Faizal tertinggal somethin' kat office sane) so, kami balik perak pun just sekejap sahaja.......Semasa dalam kereta ( lagu Anuar Zain-lelaki ini) kami tgh layan lagu nie.......dengan tak semena2 nye, bahagian depan kereta Mr.Faizal jenis Honda City berlanggar dengan kereta Van jenis Toyota...... ape lagi...kami macam terdiam!! Takut gile time tu...Bayangkanlah...kami waktu tu dalam lorong memotong!! Waktu tu, Mr.Faizal tak la bawak kereta tu laju sgt....tiba2, entah macam mane kereta van jenis toyota tu terberhenti..ape lagi, Mr.Faizal terpakselah brek mengejut!! dan menghentam belakang van tu...mujur la takde kereta lain yg menghentam belakang kami...kalau tidak.....entah la ape yg akan terjadi!! Dalam kereta tu..Sandra mengucap panjang....dah la pintu side sebelah Sandra tak boleh bukak..time tu takut yg teramat....dalam hati Sandra ingat, That's it......syukur tuhan masih sayangkan Sandra &Mr.Faizal.....Kemalangan yang berlaku ditgh2 highway tu melibatkan 6 buah kenderaan( kami yg terakhir) Mujurlah hentakan depan kereta tu Tak kuat sgt......(kalau kuat?) Airbags pun tak terpacul keluar!! means that hentakan tak kuat la kot!! @ dah rosak? kuang...kuang...kuang......(HONDA, takes note!!) Dah la kereta Honda City Mr.Faizal tu muncungnye kontot a.k.a comel je.........walau ape pun, kami selamat!! Sakit2 badan ade la....Sandra sampai sekarang still lagi lenguh kat bahagian tengkuk nie( tak la teruk sgt!!) just like i've been mentioned earlier, perlanggaran tu ambik mase lebih kurang 2-3 saat jer......Then, kami macam panik sekejap!! Dahla dlm kepala time tu kan, first things yg Sandra pikir is about gangstarz.....macam mane nnt kalau tak ade kereta?( boleh tak TERpikir pasal tu........) Trauma gile dibuatnye......"this is my first time in this kind of situation" naik gile dibuatnye........The most important things in here is both of us selamat!! Itu yg paling penting!! Ape yang memeranjatkan Sandra time tu kan, lepas je perlanggaran tu kan, kami kuar je dari kereta terus datang sorang mamat melayu nie yg nak deal ngan kami....die cakap die ade workshop kat ampang and ade tow-truck yg boleh bawak kereta tu...kami macam termanggu seketika.....Kami baru je accident,hello....!! Sandra rase la...semua nie sudah dirancang!! Mereka( setan2) nie telah merancang dari awal perlanggaran is about to happen'......macam mane boleh ade kereta tiba2 berhenti dekat laluan memotong?? so pelik!! Sandra rase dieorg nie carik rezeki dengan mengadakan accident!! Mujur time tu tak ade nyawa yg melayang........dieorg nie semua kan, memang menempah maut dari Tuhan!! Tak baik tau buat keje cam gini!! Membahayakan nyawa org ramai!!! Cube kalau bende cam gini berlaku dekat kaum family dieorg?? Baru padan muke......;-( For your information jugak, Sandra banyak belajar dari situasi yg berlaku....Time tu Sandra memerhatikan keadaan yg agak tegang dan jugak how to control ur mind!! How to beranikan diri dengan situasi2 macam tu....Sandra learn a lot la.....Bile Sandra tgk wajah Mr.Faizal kan, Sandra sedih sgt......tapi, time tu air mate tak jatuh pun......Time tu kan, reaksi Mr. Faizal tenang je.....cool je die handle situasi yg macam tu...Sandra pun tak dapat nak handle kalau dah panik..... tapi, Mr. Faizal kite nie, just cool....tenang je. " Things happen' for a reason."