8.7.08

Just be prepared....Sandra is back!

With my 'Diploma' in Fashion Design- Art & Design.

Hello....finally, impian aku untuk sambung belajar peringkat 'degree level' tercapai jugak akhirnya. Setelah menunggu sekian lamanya, akhirnya surat tawaran yang ditunggu-tunggu selama ini menjengah jugak mail box- back in my house. I'm feeling totally happy and at the same time I'm completely excited to continue back my study in this amazing and exciting field. Thank God for everything. Ini semua berkat doa mama aku yang tak putus-putus mendoakan kejayaan anaknya. ( Aku dah janji nak puasa satu hari dengan mama) Thanks a lot mum. I love you so much.
On my graduation day (masa nak terima Diploma) all of my family members were not there! I'm just alone. All of my friends time tu, dieorang datang bersama-sama dengan family masing-masing. Time tu boleh dikatakan aku nie macam 'sebatang kara' la...so sad. Tapi, nak buat macam mane kan? Time tu la family aku sibuk dengan bermacam-macam 'agenda' mereka yang tidak boleh nak dicancelkan. Aku pun satu, bagi information tentang benda nie last minute. Takpe la mama, Wan tersangat-sangat faham kalau mama ngan babah tak boleh nak datang. Aku ingat Julian datang sebagai wakil la represent my whole family members, time tu pulak Julian told me that he got this kind of 'last minute exam'! What? Ok, whatever.....


'Thanks a lot' Prof.

Masa keluar sahaja dari Dewan Sri Budiman tu, muka aku macam terasa something. Time tu rasa nak mengangis pun ada, nak termuntah pun ada, lapar pun ada. Tapi, bila dipikirkan balik...takpelah, dugaan. Dugaan datang tak mengira waktu dan tempat. Bila-bila masa dia nak datang, tu dia punya hal la kan? Yang penting, masa aku terima 'Degree' nanti ( InsyaAllah), all of my family members wajib datang. Aku akan buat sendiri kad invitation untuk dieorang - untuk sambut aku masa aku keluar sahaja dari Dewan Sri Budiman tu. ( dalam dewan tu hanya dibenarkan 2 orang je masuk) Kalau dieorang tak datang time tu, aku akan telan segulung ijazah yang baru sahaja aku terima tu bulat-bulat. Biarkan aku mati tercekik 'menatang' tu. Baru puas hati aku. Just kidding. Tak kan la aku nak buat macam tu kan? I'm not crazy. Aku still waras. Aku just seronok yang teramat sangat sebab dapat sambung degree.Hehehe.... so high school!
Mesti lepas nie bermacam-macam dugaan akan mendatang pulak.
Tak sabar pulak rasanya menjadi student balik selepas bekerja hampir setengah tahun( lama jugak kan?) At least, aku sudah bersedia menerima segala cabaran dan dugaan yang bakal menjengah diri aku nie. Biasala kan, hidup sebagai student nie tak selalunya indah....... Kalau indah pun, semuanya tuhan yang 'kurniakan'.

With my lovely friends.

Yang penting, aku harap dapat belajar banyak lagi kat ShahAlam nie. Kalau dekat Sri Iskandar aku dapat belajar 'something new' harap-harapnya dekat ShahAlam nie 'something amazing' pulak la rasenya akan keluar dari diri aku nie. For my next collections, it's goin' to be a blast! You just have to wait for it........SANDRA by sandra azwan is back! Just be prepared..........
With love, Sandra.

15 comments:

julien hakym said...

wow..congrats! sory yg teramat x dpt dtg..ur da best!

SANDRA by sandra azwan said...

menyampah!!;-P

Jenn said...

congrats! sambung belajar is the best time la! My regards to wan if you c him ya-:)

SANDRA by sandra azwan said...

it's you jenn......miss u so much!!

Nana said...

congrads! You sambung belajar kat mana?

SANDRA by sandra azwan said...

uitm shahalam la...;-)

Anonymous said...

Sandra, u shud hv invite me..boleh le k.zura pegi. Believe me, I knw how u felt at that time.. was in ur shuz b'4, none of my family members came on my graduation day. Abah seriously ill, akak bersalin, mak terpaksa jaga depa..En Faizal di NY.. Along mana ntah.. tapi yg paling best akak bukan setakat rasa nk muntah tapi memang muntah sebelum dan sesudah...

Congratulation!!

SANDRA by sandra azwan said...

la..yeke? nnt degree nie wan jemput akak datang ye...huhuhu

Shaiful said...

Sayang cepat skit buat collection bru yer ... Datin Ezureen dah x sabar nie ... waa gitu :D

mesmerising_wan said...

u r de best
congratz
i knal u tp mayb u x knal i
good luck 4 degree

AZFAR: the blog!! ketum...? said...

sandra!!!!!!!!!!!! cantik gamba konvo.... kiss dat day!!!!!!!!!!!! muahx!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tuka link blog mak.... azfarketums.blogspot.com..... ada tambahn huruf s..... huhu.... thanx.............. ! huhu.... buat eloks eloks part 3.....mesti power kan????? huhu.....

shaf said...

ur a sooo damm lucky...i dpt intake julai nyer interview.....tpi x dpt.....uwaaaaaaaaaaaaaaa

din said...

meletup...sorry ye i x dpt datang kos tgh struggle nak mampus buat final collection for diploma.. now aku rase la ape siksa yang ko rase.. degree nnt siksa same2 tau... muntah same.. x tlg aku ko aku bunuh...bye

iejato said...

congrats my bro!!! :)
gud luck!!!

Nana said...

I love your fashion illustrations. You should showcase it more!! I'd love to see it all :D