4.7.08

Bila ade manusia yang tidak berpuas hati.......

Sedang melakukan 'inspection' keatas pakaian2 yang dipakai oleh budak2 gangstarz. Pastikan tidak ade cacat celanya. Kalau tidak.......

Thank God minggu depan takde konsert Gangstarz. Ade la mase aku ngan Mr. Faizal nak berehat-rehat sekejap melepaskan penat yang selalu datang menggila. At least dapat la aku akhirnya tidur awal and bangun dalam pukul berapa yang aku suka...kalau tak, asyik mengantuk je. Memang penat beb buat kerja macam nie. Bayangkanlah, sampai waktu makan pun entah kemana,( time tu tak ingat pun nak makan-sampai lupa nak makan adela....) Tapi, at least I'm happy with what I'm dealing with. Bukan nak mengungkit pasal kerja....biasa la kan, penat....semua orang merasa penat bekerja kan......betul tak? Tak ade kerja dalam dunia nie yang tak penat a.k.a sampai mengeluarkan peluh!! Ok la..... masa kereta Mr. Faizal kite nie kat workshop kan...aku ngan Mr.Faizal cam patah sayap a.k.a macam dah tak ade kaki. Bayangkanlah, time tu kite orang bz gile ngan Gangstarz.....Mr. Faizal pulak bz ngan meeting with all the sponsor and his client. Masa tak ade kereta tu la kite org hired 'budak-budak' untuk tolong kite orang bergerak kesane-kemari ngan kereta 'dieorang'.


Kerja yang paling aku suke..meng'stim' baju.....geddit'? -Kelihatan Mr.Faizal dibelakang, sedang menjahit sesuatu...do i look tired?


Mujurlah 'dieorang nie' sanggup nak tolong kami berdua nie as a driver and dalam kata lain helper a.k.a runner kami. Mr. Faizal nie suruh tolong sebab 'dieorang nie' semua (3 person) ada kenderaan. So, senanglah sikit kami. Kalau tak cuma aku ngan Mr.Faizal jela menguruskan all the contestant punye outfits and angkat2 barang masa sebelum/selepas konsert tu berlangsung. At least tak la penat sangat. Tapi, aku rasela ( Mr.Faizal pun rasa jugak) kalau tak ade 'dieorg nie' pun kami boleh buat keje2 nie ngan senang hati. FYI, Mr. Faizal hired 'dieorg nie' bukannya free tau. Kami bayar 'dieorang'. Duit minyak kenderaan kami bagi, makan kami bagi( mewah jugakla...) , tol kami bayarkan.......tapi, ada something yang tak kene ngan 'dieorg nie' yang menampakkan 'dieorg nie' cam tak berpuas hati ngan ape yang kami berikan. kalau nak diikut kan keje2 tu tak la teruk sangat. ( Terlampau senang)


Sekejap lagi kalau dieorg tak nak pakai belt nie, aku akan ketuk kepale die...hehehe!! Jgn marah..


Ala, setakat bawak baju2 contestant tu sape2 pun sanggup buat kan? Yang penting sekali kat sini ialah pengalaman bekerja dibawah selia'an Mr.Faizal. Kalau kami tak suruh 'dieorg nie' tolong kami pun, mesti berebut 'adik-adik' and 'so on' nak bekerja a.k.a menolong Mr.Faizal and of course aku. Masa awal lagi aku rasa macam something wrong je ngan 'budak2 nie'. Macam ada yang tak kene. Why ar? nak kata Mr. Faizal nie bagi gaji tak cukup ke? Itulah persoalan yang aku nak perkatakan kat sini. Korang ( 'dieorg nie') sepatutnya berterima kasih dan bersyukur dekat Mr. Faizal kerana korang dipilih sendiri oleh dia untuk menolong dia sebab time tu kereta Honda City dia still lagi kat workshop-still under construction!!.


Accessories, SANDRA by sandra azwan. Price upon request.

Kalau korang nak tahu Mr. Faizal sudah berkecil hati ngan korang( 'dieorg nie') Habis la....... Aku pun rasa terkejut.( sebenarnya tak rasa terkejut pun- layak la korang diperlakukan sedemikian) Tak sangka 'korang' punye pemikiran and perangai sampai macam tu sekali. I'm completely sad with your behavior sampai sanggup buat hati Mr. Faizal sedih.( sungguh tidak menyenangkan apabila membuat hati lecturer kita terguris!! Sampai hati korang....) Aku rasa Mr. Faizal tak bersedih pun tapi dia mesti rasa something, betul tak?. Yelah, sampai message korang pun die dah malas nak reply! So, sendiri paham la....... Cuba korang ingat balik....makan bukan main lagi!! Sampai terlebih order. Kalau makan kat McDonald tu tak ingat dunia. Kalau boleh satu McDonald tu korang nak order. Aku bukannya nak mengungkit pasal makan ( rezeki) ke ape ke...tapi, aku tak sangka korang boleh nak mesg.2 Mr. Faizal pasal duit. Siap cakap lagi yang duit Mr.Faizal bagi tu just for duit minyak. Just for duit minyak? Hello...... tak cukup ke apa yang dia dah bagi kat korang tu. Dia bagi duit kat korang hari-hari tau. Maksud kat sini ialah, selepas selesai je bekerja ngan dia, dia hulurkan wang tanda keikhlasan hati dia dekat korang semua.


Sistem yang ternyata berkesan. Sign please...

Yang tak sedap hati nye ialah, korang nak die bagi gaji kat korang beribu ker? Kalau nak di ingatkan balik, apa sahaja yang korang terima tu sangatlah berbaloi. Kalau korang kumpul duit yang dia bagi kat korang tu aku rasa sudah tersangat cukup dari yang sepatutnya....Tak sangka pulak korang tamak sampai ke tahap tu!! Memalukan je.... FYI, teramat la susah untuk korang mendekati seorang insan yang bernama Mr.Faizal. Korang sepatutnya bersyukur dengan apa yang dia beri dekat korang. Korang sepatutnya tidak boleh bersuara jika korang tidak berpuas hati dengan dia. Kalau aku tak berpuas hati dengan Mr. Faizal, aku akan bercakap dengan dia. Kalau aku sendiri ada problem ke apa ke, aku akan cuba untuk mencari ayat yang paling baik untuk aku lontarkan dekat dia. Biasela, kita bekerja kan. Kadang2 tension terlebih. Lagi2 aku nie.....segala benda yang tak kena aku sendiri bertanggungjawab untuk menerangkan dekat dia. Korang ape je..... FYI, sebelum baju2 yang contestant pakai, aku perlu check+ double check baju2 tu dengan terperinci a.k.a CSI. Check kalau2 baju tu terkoyak ke ape ke...kalau selepas konsert baju tu terkoyak,( contestant yg buat) tv3 yang bertanggungjawab diatas kerosakan baju tu. Tapi, bila aku pikir2 balik, Mr.Faizal nie seorang bos yang sangat baik hati and sememangnye baik. Tapi, once korang buat perangai dengan dia, well.....korang ingatlah sendiri. Aku tak tahu nak cakap apa lagi. Apa yang penting kat sini, manusia ada bermacam2 perangai. Lagi satu, setiap apa yang berlaku tu , mesti ada hikmah disebaliknya, hanya Dia sahaja yang Maha mengetahui. Kita yang merancang, Tuhan yang menentukan.......Well, have a good day and remember that whatever u do, just do it with ur heart. With love...Sandra.

4 comments:

Hatta Dolmat said...

pendapat i kan sandra,

adik2 skunk bukan nak belajar dari pengalaman, mereka nak kan sesuatu balasan dari apa yang mereka lakukan, merekan nak kan habuan, sedangkan mereka lupa pengaaman itu tidak ternilai harganya yang boleh membawa driri mereka pergi jauh dan berjaya..

mereka tak sedar akan peluang besar yang di beri..

bayangkan tiada peluang sebegitu?

ada mereka merasa buat kerja sebegitu?


sekadar memberi pandangan...

SANDRA by sandra azwan said...

saya amat bersetuju dengan pendapat Hatta Dolmat yang bernas itu. Peluang yang diberikan dipersiakan!! Sedihhh....

julien hakym said...

ade manusia yg bodoh! mencapap je keje..

SANDRA by sandra azwan said...

well....nothing to say ma!!