9.6.08

Gangstarz- TV3, Fourth Concert......Ethnic Song Choice!!

Tengok...ape sudah jadik ngan aku punye seluar? Akibat terlalu BZ ngan Gangstarz sampai tak perasan yg seluar dah senteng!! ish..ish..ish...(there is a 'makna tersirat' disebalik ayat nie) cuba cari.....;-)


Hello.....Last Sunday night were just like totally great!! I'm havin' a lot of fun la!! All of the performances were just ok for me! I do enjoy the performances and love all of the ethnic song choice by Gangstarz group. Tapi, ade jugak some group yang lagunye tu cam tak ade kene mengena a.k.a related ngan 'ethnic theme' yang seharusnye dieorg gune? Whatever la...........Mlm tu, some of them were quite talented and some of them were quite dissapointed.....hehehe!! In order to perform well infront of the live audiences, u need to have your very own personafication and your very own kind of style in singin' and at the same time ur step a.k.a dance move.( setuju?)
It's already in the fourth concert, Hello...... i need to see somethin' extraordinary from the groups itself!! Attention to all of the finalist, u have to do somethin'....u have to make people in Malaysia think( not just thinking) that all of you are one of the talented vocal groups!! U have to make it happens.........
For your information, last sunday night were the first time that Gangstarz doin' this 'Ethnic Creative Theme' kind of concert and it goes well! I'm impress with the music arrangement and those kind of things la.....fun and entertaining!! Boleh dikatakan terhibur jugak la hati ini.

D'Raz from Indonesia.....

The first groups that takes the centre stage to perform is D'Raz- from Indonesia! I do love their voices and the song selection. Malam tu, kumpulan D'Raz nie menyanyikan lagu 'Gudung-gudul pacul/ Sang bango'......lagi satu lagu..aku lupe la..lagu joget kot? One of the best performances last sunday night...... FYI, for the second 'cabaran' and that is: Mencipta lagu/lyrics, this group has won for the second time!! Congratulations........ D'Raz memilih lagu 'ketahuan' untuk konsert ahad ini( lagu yg same akan dinyanyikan oleh 3 voices....kite tgk 'shapa' yg perform besh!!
Then we have from Malaysia, Akasia! The nyonya kebaya style looks great on them. Singin' Malay kind of song....'Joget Sayang' and 'lodeh mak lodeh'. Para2 penonton kat dalam auditorium tu macam terhibur la dgn persembahan Akasia kali ini...

Akasia from Malaysia- with the 'kebaya nyonya' looks....


Persembahan dieorg malam tu pun quite happening la...... ala2 teater muzikal!! Tapi, best.....siap dapat 5 bintang nieh dari judges!! Ramli Sarip pun suke ngan persembahan dieorg.....Thank god!! Akasia pula, akan menyanyikan lagu 'Mendua'( hampir ke situ) For your info', baju2 nyonya kebaya tu kite org dapat sponsor dari satu small boutique kat Plaza Damas( Elisa's Collection) Bandar Sri Hartamas!! Puas kite org memujuk si Ivy( owner) utk sponsor baju just for this week sahaje......Ivy tu bukannye tak nak bagi..... tapi, die cakap sebelum nie RTM ade pinjam baju then sampai sekarang tak pulangkan baju2 collections dieorg tu...naik mengamuk la si Ivy nie...Terus keluar die punye poison...a.k.a Poison Ivy!! hehehe......Then, kami cakap elok2 ngan Ivy yg kami different!! Kami bukan macam RTM!! Kalau ur' punye outfit rosak ke ape ke...kami akan bayar! U don't have to worried about those kind of things..we will make sure that we will take care of your garments to the fullest!! Then, Ivy melemparkan senyuman tanda setuju! Amin......Hari tu juga Miss Ivy nie ajar kite org cara2 nak mengikat kain sarung dengan teknik yg betul!! Seronok dapat belajar bende baru......ikat kain sarung!huhuhu......

Brown Tone from Singapore......


Seterusnye, group dari Singapore....singin' 'enjit2 semut and 'gelang si paku gelang'......quite ok la persembahan dieorg. Tapi, aku rase......dieorg boleh buat better kot!! Nampak macam tak bersemangat je kumpulan dari Singapore nie.......takpe, next week buat yg the best yer!! FYI, groups from Singapore nie, they always came up with their very own outfits.....it will be much more easier la for us to deal with this kind of situations... Untuk Sunday concert nie kan, group nie akan singin' 'can't take my eye's/ aduh saliha. Kalau group2 Gangstarz nie tampil ngan outfits dieorg sendiri, maka senanglah hati kiteorg....Dieorg boleh tampil ngan costume sendiri, tetapi, memerlukan approval from Mr.Faizal la....nnt, kalau ade somethin' wrong...Mr.Faizal kite nie jugaklah yg kene......Geddit? FYI lagi....for the next concert, ade jugakla group yg request kat Mr.Faizal untuk memakai pakaian sendiri.....Group from Indonesia,3 suara a.k.a 3 voices..... next concert nie, 3 Voices goes wild with Beyonce Knowles song/ Crazy in love plus Ketahuan!! Outfits cam ner la yg dieorg akan pakai nnt!! On friday-fitting, so...tak sabar nak tgk outfits 3 Voices..huhuhu

Groups from Thailand....STEP


Then, we have groups from Thailand!! Singin' lagu2 dalam versi Thailand la......aku rase kan, kumpulan dari Thailand nie beria kalau perform!! Dieorg betul2 teruja ngan persembahan sendiri.....bersemangat sekali ngan costume yg tersendiri...warne gold pulak tu.....memang happening giler!! Suke tgk dieorg buat stunt2 yg pelbagai a.k.a cheerleading punye team la nie!!! Kalau korang nak tau, group STEP nie lah yg paling 'tak banyak the songeh'. Aku rase sebab satunye, lack of communications yg menyumbang ke arah tak banyak songeh tu...kadang2 ade jugak kump. nie request somethin' tapi, susah nak dapatkan ape yang sebetulnye kemahuan dieorg....as a stylist, kite akan cube dapatkan outfits yg sebetulnye and relate la with the song selection choosen by the groups itself......Outfits color golden tu, dieorg sendiri punye!! Konsert ke-lima nie, dieorg akan singin'-Cha-Cha!! What is that?? Same2 lah kite nantikan persembahan 'Cha-cha' from STEP!!

D'Reborn from Indonesia...


Next, we have groups from Indonesia, singin' 'Keroncong potol'..baju yg D'Reborn pakai tu baju dieorg sendiri!! Cantik kan.... Konsert Ahad nie, kump. ini akan menyanyikan lagu Neyo- Because of you plus Magalenha( lagu nie memang happenin'). FYI, Balangkon tu kite org dapat kan dari Istana Budaya. Thanks Istana Budaya.......Seterusnye, persembahan ala2 'suku kaum bidayuh' dari kumpulan kecil molek dari Indonesia, 3 voices.....malam tu pakaian dieorg memang unik......very the ethnic la malam tu....singin' 'Cublak-cublak seweng'.......... what is that? Can anyone translate it to me? hehehe

Kump. dari Malaysia, South Trio...


Next, kumpulan South Trio.......Mlm tu Farah a.k.a leader group nie la diserang hendap oleh demam and batuk2!! Suare Farah pun dah bertukar menjadi suare ala2 Ella......Serak2 basah yg worst!! Cakap ngan si Farah hari tu macam cakap dalam kelambu.....berbisik-bisik bunyinya..kesian Farah!! Malam tu Farah miming je kan? Betul tak Farah?huhuhu.....Tapi, dengan bantuan suara Lya yg power, persembahan dieorg malam tu memang cun -melecun!! Lya punye start memang bagus....Sheikh Haikal pun suke ngan persembahan dioerg!! Faiz pun quite ok.....Mlm tu Lya pakai creation Hatta Dolmat!! Memang cantik...terletak!! South Trio singin' 'Nirmala/pantun budi'..........for this coming sunday concert, they're goin' to sing 'Harapan and Christina Aguilera's hits-Hurt' Then, group dari Malaysia yg seterusnye.....One Nation Emcee! Singin' 'sayang kinabalu dan dikit puteri!! Energetic and powerfull......Mlm tu, Mimi mengenakan busana dari Rizalman Ibrahim. Memang cantik habis!! Terpukau seketika apabila melihat Mimi menggayakan outfits itu!!

One Nation Emcee from Malaysia....


Paragon Child.....

Then, we have groups from the Philipine!! 3.5 and Paragon Child!! Mlm tu, persembahan dieorg memang tak boleh cakap ape la........this talented vocal groups memang meletop abis!! Aku tak sabar nak tgk group 3.5 singin' 'Bring me to life'....for the next concert!! Then, Paragon child pulak akan menyanyikan lahu popular Anuar Zain 'lelaki ini'.........So, sama2lah kite nantikan.......bye. Last but not least, i would like to thanks SHAHZEEQRAFIL-photocreative for this amazing picture.With love, SANDRA by sandra azwan.



*photos courtesy of SHAHZEEQRAFILphotocreative. For more informations, simply visit http://www.rafflethazzle.blogspot.com/

http://www.myspace.com/rafflethazzle






No comments: