19.6.08

Gangstarz-TV3: Fifth Concert.....No more Brown Tone!!

nO MORE Brown Tone.......


As you all know, Brown Tone has been kickin' out from the list. Now, it's up to 9 more groups to battle down in becoming the next super-duper groups created by TV3-Malaysia home-grown tv reality programs. I've been wondering why Brown Tone got the lowest vote? I have no problem ( at all) with Brown Tone's style of music and so on......

Brown Tone..... may god bless all of you..;-)

When I spoke to one of the production team members, I was told that BT got the lowest vote and maybe its the end of their journey in Gangstarz!! I just can't believe it...but it's true!! In any case, I was more interested by their last performances in Gangstarz singin' can't take my eyes on you mixed with Mawi no.1 hits-Aduh Saliha! Wanting to make my own opinions, I dare to say it nearly stole the show......Right after the performances, I thought BT is goin' to be 'selamat' ( based on the performances la....) but, it's too little too late.........well, what can we do?
Good bye Brown Tone!!

Lya, Faiz and Farah a.k.a leader South Trio!!


Kump. seterusnye ini mempunyai kedudukan yg agak goyah jugak mase last konsert!! Mane tidaknye.....kump. ini (South Trio) juga dipanggil bersame2 ngan kump. Brown Tone untuk mengisi kedudukan 'Bottom 2'...... Bagi aku la, persembahan dieorg quite ok la...aku suke gile bile tgk Lya nyanyi ngan sepenuh perasaan.....siap buat gaya ala2 Mariah Carey lagi nie....( angkat2 tangan dan digelengkan tangan itu.....geddit?) Aku suke la ngan persembahan dieorg!! Tapi, judges macam biase la....cam tak suke je ngan South Trio punye persembahan. Yg penting aku terhibur and at the same time outfits dieorg malam tu memang 'kren bangat'....all black!! Just nice..... South Trio, kalau korang tak nak di vote 'out', u guyz got' to do somethin' with ur performance!! (Ayat nie cam 'pembakar semangat' la...)



One Nation Emcee

Next we have One Nation Emcee!! Still macam biase, ONE punye performance memang LOVELY and totally great!! I'm happy la to see this groups can really makes Malaysian proud!! U guyz did a great job. Hope to see u guyz in the finals.....InnsyaAllah, kalau ade rezeki, korang akan mara ke final...Malam ahad lepas, ONE singin' dont' stop the music- Rihanna no.1 hits!! Such a powerfull and strongly performances by this group so far!! I just loved it.........

Then, group yg akhir2 nie membawa masalah kepade kite org.... AKASIA! Malam tu kan, persembahan group nie kire ok la.......FYI, malam tu sahaja, baju2 Akasia tu bernilai hampir RM13,000 somethin'......

D'Raz


Bayangkanlah, bagai nak 'rak' kite cuba untuk 'pull the best look' untuk group Akasia nie.....thank god, berjaya ( judges pun suke ngan 'look' Akasia malam tu)!! Tapi, yg tak bestnye.......kump. nie kadang2 reaksinye tu fake sgt!! Kalau u guyz tak suke, cakap la tak suke!! Bukannye kite org ni nak marah tak tentu pasal.....tapi, we just want you to understand the situation la kan.....Ari jumaat lepas, kite sediakan lagi Miss Sixty punye collections( latest one punye) just for this group.....Then, boleh tak dieorg request untuk tak nak pakai outfits2 yg kite sediakan tu( atas dasar tak sesuai ngan lagu or somethin') I just don't understand la perangai budak2 nie...U know, we try to help you guyz......tapi, kalau korang tak nak, nak buat macam mane kan?


D'Reborn

Biarlah.......Aku ade dengar cite yg group nie siap nak gune stylist sendiri nieh!! Org melayu la stylist tu....sape la yer!! Sedih.....Utk konsert ahad nie, Akasia akan singin' pussy cat dolls punye lagu!! So, kite tgk la macam ne ngan performance dieorg..OK ke KO ke...!!


3.5

FYI, mase hantar dry clean utk baju2 nie kan, satu baju yg group nie pakai sudah terkoyak!! Ape lagi, naik panik la aku ngan situation tu...bayangkanlah, dah la baju tu hargenye saje dah mencecah RM900!! Tapi, mujur ade Mr.Faizal.......die berjaya betulkan baju tu semula!! Mase kite org kat Forever 21, Pavilion-time tu la Mr. Faizal membetulkan baju tu......yg peliknye tak nampak langsung kesan yg koyak tu...Mr.Faizal nie cam penyelamat keadaan la!!


3 Voices


Groups from Indonesia, D'Raz, 3 Voices and D'Reborn...semuanya tak ade masalah. Groups from Indonesian nie memang hebat. Tak boleh nak cakap ape!! Just great....


Paragon Child


Then, we have groups from the philipine!! Paragon Child and 3.5!! 3.5 macam biasalah..menggegarkan dewan MBSA malam tu!! Yg penting, show malam tu berjaya.
Malam tu, kesian dekat group Paragon Child. Cara dieorg perform malam tu cam nak menunjukkan shapa yg paling hebat. Entah la...bagi aku ok je...ape yang penting, vocal group nie memang mantap habis. Tak sabar plak nak tunggu show ahad nie......it's goin' to be a blast!! Thanks to SHAHZEEQRAFIL for this lovely picture. OK la...bye


STEP




*photos courtesy of SHAHZEEQRAFIL photocreative

2 comments:

julien hakym said...

one nation emcee, paragon child & 3.5 mesti top 3!

SANDRA by sandra azwan said...

and the winner is....D'Reborn..huhu