5.6.08

Freakin' Out situation......

Hello..i'm back and i'm feelin' totally blessed!! Thank god for givin' me chances to live on this planet once again. "i can see things clearly now." There is a lot of unexpected things happen to me in the past few frantic days. Luckily, i'm still alive.......syukur. Sebagai seorang manusia biasa di muka bumi ini, kita tidak mungkin boleh lari dari melakukan kesilapan dan secara tidak langsung, kite sendiri menyesali sagala kesilapan yang diperlakukan. Allah S.W.T Maha pengampun, Maha penyayang, Maha pengasih and so on. Kadang2, kita terlupa dan kemudian kita membisu seribu kata. Tuhan telah menentukan segala-galanya.....segala yang terjadi dan akan terjadi, sudah pun tertulis dan hanya menentu masa utk terjadi..(aiyo, ayat...) Syukur...Sandra & Mr.Faizal selamat. Just like i've been mentioned earlier, things happen' for a reason. Maybe there is a 'Hikmah' in every little things yg terjadi......for your information, kemalangan yg menimpa kami tu, memang tak dijangka langsung. Keadaan ketika itu seperti cepat sgt berlaku.....just like a blink of an eye....tersgt la cepat. Untuk pengetahuan anda semua, kami berdua dalam perjalan balik semula ke kl dari Perak....(Mr. Faizal tertinggal somethin' kat office sane) so, kami balik perak pun just sekejap sahaja.......Semasa dalam kereta ( lagu Anuar Zain-lelaki ini) kami tgh layan lagu nie.......dengan tak semena2 nye, bahagian depan kereta Mr.Faizal jenis Honda City berlanggar dengan kereta Van jenis Toyota...... ape lagi...kami macam terdiam!! Takut gile time tu...Bayangkanlah...kami waktu tu dalam lorong memotong!! Waktu tu, Mr.Faizal tak la bawak kereta tu laju sgt....tiba2, entah macam mane kereta van jenis toyota tu terberhenti..ape lagi, Mr.Faizal terpakselah brek mengejut!! dan menghentam belakang van tu...mujur la takde kereta lain yg menghentam belakang kami...kalau tidak.....entah la ape yg akan terjadi!! Dalam kereta tu..Sandra mengucap panjang....dah la pintu side sebelah Sandra tak boleh bukak..time tu takut yg teramat....dalam hati Sandra ingat, That's it......syukur tuhan masih sayangkan Sandra &Mr.Faizal.....Kemalangan yang berlaku ditgh2 highway tu melibatkan 6 buah kenderaan( kami yg terakhir) Mujurlah hentakan depan kereta tu Tak kuat sgt......(kalau kuat?) Airbags pun tak terpacul keluar!! means that hentakan tak kuat la kot!! @ dah rosak? kuang...kuang...kuang......(HONDA, takes note!!) Dah la kereta Honda City Mr.Faizal tu muncungnye kontot a.k.a comel je.........walau ape pun, kami selamat!! Sakit2 badan ade la....Sandra sampai sekarang still lagi lenguh kat bahagian tengkuk nie( tak la teruk sgt!!) just like i've been mentioned earlier, perlanggaran tu ambik mase lebih kurang 2-3 saat jer......Then, kami macam panik sekejap!! Dahla dlm kepala time tu kan, first things yg Sandra pikir is about gangstarz.....macam mane nnt kalau tak ade kereta?( boleh tak TERpikir pasal tu........) Trauma gile dibuatnye......"this is my first time in this kind of situation" naik gile dibuatnye........The most important things in here is both of us selamat!! Itu yg paling penting!! Ape yang memeranjatkan Sandra time tu kan, lepas je perlanggaran tu kan, kami kuar je dari kereta terus datang sorang mamat melayu nie yg nak deal ngan kami....die cakap die ade workshop kat ampang and ade tow-truck yg boleh bawak kereta tu...kami macam termanggu seketika.....Kami baru je accident,hello....!! Sandra rase la...semua nie sudah dirancang!! Mereka( setan2) nie telah merancang dari awal perlanggaran is about to happen'......macam mane boleh ade kereta tiba2 berhenti dekat laluan memotong?? so pelik!! Sandra rase dieorg nie carik rezeki dengan mengadakan accident!! Mujur time tu tak ade nyawa yg melayang........dieorg nie semua kan, memang menempah maut dari Tuhan!! Tak baik tau buat keje cam gini!! Membahayakan nyawa org ramai!!! Cube kalau bende cam gini berlaku dekat kaum family dieorg?? Baru padan muke......;-( For your information jugak, Sandra banyak belajar dari situasi yg berlaku....Time tu Sandra memerhatikan keadaan yg agak tegang dan jugak how to control ur mind!! How to beranikan diri dengan situasi2 macam tu....Sandra learn a lot la.....Bile Sandra tgk wajah Mr.Faizal kan, Sandra sedih sgt......tapi, time tu air mate tak jatuh pun......Time tu kan, reaksi Mr. Faizal tenang je.....cool je die handle situasi yg macam tu...Sandra pun tak dapat nak handle kalau dah panik..... tapi, Mr. Faizal kite nie, just cool....tenang je. " Things happen' for a reason."

2 comments:

Anonymous said...

hai sandra
alhamdulillah u guys selamat,

risau abg tau dgr citer ni..
kim salam kat mr faizal..
abg nak kol tapi kdt takder lah..

hope u pun stay calm k..

SANDRA by sandra azwan said...

thanks..we all ok jer!!;-)insyaAllah...