13.5.08

Happy Mother's Day.....i love u mum...


First of all....i would like to wish...Happy Mother's Day kepada semua mum2 yang ade kat Malaysia and all over the world....and you have to remember this...."Being a full-time mother is one of the highest salaried jobs... since the payment is pure love.”
I LOVE YOU MUM....( nak cakap pun sedih kan....) Bagi Sandra sendiri... ibu kite memang tak boleh dicari ganti. Ibu kitalah segala-galanya didunia sehingga akhirat. Tiada tolok bandingnya.... and i'm completely happy dilahirkan didunia ini dan dibesarkan oleh ibu dan dad kite .....betul tak? Mase dulu-dulukan, Sandra ade jugakla gaduh( secara kecil-kecilan) ngan mama....tapi, bila kite ingat balikkan....

"Madonna" by Chiki Okeye, http://www.modernartimages.com

Sandra rase menyesal sangat...bayangkanlah, time tu Sandra siap cakap some bad words dekat mama.....( i'm totally lost) Sandra memang rase how can i be so stupid sampai nak marah2 mama.....sekarang, Sandra kan dah bz, dah lebih kurang 4 bulan Sandra tak jumpa mama Sandra( bz ngan keje) ari tu, ingat nak balik umah kejap...tiba2 kene cancel plak sebab ade keje....tapi, mama jgn risau, nnt wan balik jugak.... sekarang, Sandra just call mama jela......ala, kite kadang2 tu, yg sampai gaduh teruk2 tu..sebab kite tak pikir panjang....cube kite fikir balik....kalau mama kite sendiri marah2 ke...ape ke..die sebenarnya sayang gile ngan kite..

Doin' every single things back at home? Just amazing....unbelieveable!!

Tapi, kite nie je yg terlalu emo sampai buat die marah....tapi kan, jauh disudut hati die.....mama kite tu sayang....die just risau kot @ mesti ade hikmah nye die marah2 kite..betul tak? Sandra nnt, kalau ade peluang, sandra memang nak balik pas tu nak cium mama Sandra puas2! "Where we love is home - home that our feet may leave, but not our hearts." ....yelah kan,Sandra rindu ngan mama..... Kalau Sandra balik nnt.. ade banyak story Sandra nak share dengn mama...


Cube tgk...Suki( kucing) pun sayang mama die.......Suki writes a card for her mother :D

Sandra kalau balik je..macam2 cite kat mama ...yelah kan, mak kite kan "A GOOD PENDENGAR" KALAU ADE APE2, KORANG PUN BUAT LA BENDE YG SAME EK...( tak kan la itu pun tak tahu...) lagi satu...ade jugak makhluk kat dunia nie yg malu sgt kalau ade orang cakap yang die "Anak Mak"...tu kire bagus la....tapi, Sandra tak paham kenape dieorang perlu malu dengan gelaran cam gitu.....( tambah2 kalau lelaki)

'Ha... mama Suki da hilang'...? Suki sampai masuk dalam almari carik mama die...mane la mama die pegi nie......Suki nie carik mak die sebab nak "menetek" la kot?...ish..ish..Suki dah besar la...tak payah la.......


.........tak semua kan? Sandra tak kisah kalau ade orang nak cakap sandra anak emak ke.... suke duduk bawah ketiak emak ke..whatever...the answer is totally yes....i'm in love with my mother! "My mom is a neverending song in my heart of comfort, happiness, and being. I may sometimes forget the words but I always remember the tune."

"i will alway's love you son" http://www.modernartimages.com/

Sandra selalu gak la cite bende2 yg akan buat mama Sandra cam seronok..contohnye, nnt Sandra dah ade keje yg betul2 bagus( sekarang pun bagus..cume nak kumpul lebih lagi experience tu) Sandra nak mama happy ngan hidup mama.....and of course ngan anak2 mama......Kalau baba' tak nak ...takpelah..die kan dah ade bini baru die..so, biarlah die ngan dunia die!!


"kite kalau boleh jgn buat mama kite sedih! biar kite sendiri yg sedih....jgn sesekali mempermainkan perasan dan hati ibu kite...kelak kite akan merana"


"If I had a single flower for every time I think about you, I could walk forever in my garden." Yg penting, mama happy....tu je yang Sandra nak..... ha, kalau korang dah bace blog Sandra nie....it's never ever to late to wish ur very own mother's happy mother's day...bagi Sandra...hari ibu nie...macam setiap hari...bukan ade time2 je nak ucap selamat hari ibu..... everyday's mothers day!! With love.....SANDRA.

1 comment:

julien hakym said...

mama..i luv u!!!